06 december 2015 
2 min. leestijd

Winters bananenbrood met cranberry en pecannoten

Winters bananenbrood met cranberry en pecannoten
Hallo Fitgirls! Ik ben Marleen van Foodilove.nl. Super leuk dat ik me mag ik voorstellen als één van de nieuwe foodbloggers van Fitgirls.nl. Met mijn blog www.foodilove.nl wil ik jullie inspireren tot een healthy en trendy lifestyle. Vandaag deel ik mijn eerste recept voor een heerlijk bananenbrood met jullie.

Over Foodilove

Ik ben een enorme foodfan, health en sportfreak. Ik sta hiermee op en ga ermee naar bed, een echte fit en healthy foodie! Vind je me niet in de keuken? Dan ben ik wel te vinden in de sportschool. Uiteraard ben ik ook maar een mens en houd ik me aan de 80/20 procent regel; tachtig procent healthy lifestyle en twintig procent guilty pleasures. Ik houd van 'no nonsens', gezonde, lekkere en gemakkelijke recepten. Mijn motto is: keep it simple and make your life more fun!
Ik hoop jullie maandelijks te kunnen inspireren, motiveren en te laten genieten van mijn kennis en kookkunsten! Ik zou het erg leuk vinden als jullie een kijkje nemen op mijn blog, Instagram, Facebook of Twitter.

Wat doe ik in het dagelijks leven?

Nadat ik CIOS en sportmanagement heb gestudeerd, ben ik aan de slag gegaan als fitnessonderneemster en heb ik een eigen sportschool gehad. Ik ruilde dit leven onlangs in om te doen waar echt mijn passie ligt, namelijk voeding en training. Naast mijn bestaan als foodblogger ben ik lifestyle coach, personal,- en groepsfitnesstrainer en verzorg ik diverse kookworkshops en catering. Daarnaast ben ik personal body coach bij 'My Personal Body Plan.' Voor 'Fitter Nederland' verzorg ik workshops en trainingen, ondersteun ik de ontwikkeling en uitvoering van vitaliteitsinterventies en ben ik verantwoordelijk voor de regio Noord Nederland.
Zoals je ziet, ben ik de hele dag bezig met een healthy lifestyle! Om je kennis te laten maken met mijn recepten heb ik speciaal voor Fitgirls.nl een winter bananenbrood gemaakt. Hij is gevuld met cranberry en pecannoten. Puur genieten dus! Ik vind het zo heerlijk als mijn hele keuken gaat ruiken naar winterse specerijen! Het is daarnaast een glutenvrij bananenbrood en erg gemakkelijk om te maken.

What do we need?

(Voor één cake)
 • cakeblik, bakpapier en bakspray
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 90 gram maple syrup
 • 1 tl vanille essence
 • 130 gram amandelmeel
 • 45 gram quinoameel
 • 1 kleine tl baking soda
 • 1 tl kaneel
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • snufje zout
 • 50 gram cranberry's
 • 50 gram pecannoten grof gehakt

MAKE, SHAKE & BAKE

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je cakevorm in. Leg er een stuk bakpapier in.
 2. Mix alle natte ingrediënten inclusief de banaan door elkaar met de keukenmachine.
 3. Voeg de droge ingrediënten toe, behalve de cranberry's en pecannoten, en mix het tot een egaal beslag.
 4. Spatel op het laatst de cranberry's en pecannoten door het beslag.
 5. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het brood 40-45 minuten in een voorverwarmde oven.
 6. Controleer of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is hij gaar!
 7. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Enjoy!
Winters bananenbrood met cranberry en pecannoten - FOOD I LOVE
Door

Winters bananenbrood met cranberry en pecannoten - FOOD I LOVE

op 13 Dec 2015

[…] monday! Wil jij ook je week gezond starten? Speciaal voor Fitgirls.nl maakte ik dit winters bananenbrood met cranberry en […]

Reactie plaatsen