Wil jij uitvinden wat jouw doel of levensmissie is? Zo doe je dat!

Wil jij uitvinden wat jouw doel of levensmissie is? Zo doe je dat!
Wat mij de laatste tijd opvalt is dat steeds meer mensen bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, iets wat ik heel erg tof vind. Wat ik ook zie en hoor is dat veel mensen het lastig vinden. Wanneer ik ze vertel over mijn dromen, plannen en doelen die ik wil bereiken voor mezelf en FITGIRLS, hoor ik vaak dat ze niet weten wat hun doel of (levens)missie is. Dat ze dat willen vinden en dat het ze ook zo gaaf lijkt om te hebben. In eerste instantie is het natuurlijk heel mooi en is het goed om bezig te zijn met het vinden van jouw doel of levensmissie. Maar heeft je leven alleen zin als je een doel hebt? Wat gebeurt er als jij niet weet wat dat voor jou is? Of wat gebeurt er als jij wel een doel hebt, maar niet weet hoe je dat moet behalen? Het zoeken naar jouw doel kan een mooi proces zijn waar je vol op van kunt genieten, maar als jij er extreem op gefocust bent en het niet weet kan je er ook gefrustreerd van raken en gaat het je uiteindelijk alleen maar belemmeren. Herken je jezelf hierin, of weet je nog niet wat jouw doel is en wil je dit heel graag vinden? Dan heb ik drie tips voor je!

Geniet van het avontuur

Als jij alleen maar bezig bent met het vinden van je doel dan raak je uiteindelijk gefrustreerd. Wanneer je dat ervaart ben je intern in conflict met jezelf. Dit staat überhaupt je groei in de weg en gaat je niet verder brengen. Stap 1 is dus echt loslaten en genieten van het avontuur. Vraag jezelf bijvoorbeeld elke ochtend de vraag: wat kan ik vandaag doen om deze dag voor mijzelf leuker te maken?

Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Als jij jouw doel wel weet, maar je weet niet hoe je het moet behalen dan is het belangrijk dat je iets gaat veranderen. Want als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dit zeg ik vaak tegen mensen die heel veel willen, maar niet willen veranderen. Het is eigenlijk zo simpel. Je hoeft niet je hele leven om te gooien, je kan beginnen met kleine veranderingen. Het is belangrijk dat je het doet vanuit de juiste intentie. Stel jezelf daarom af en toe de vraag of het nog steeds is wat je wilt. Zo blijft jouw doel of levensmissie van jou en wordt het niet een doel an sich. Het kan dus zijn dat je doel of missie verandert of bijgeschaafd gedurende de tijd. Dit is dus niet erg!

Houd je niet vast aan je standpunt

We hebben allemaal een mening van hoe iets eruit moet zien, moet voelen en moet zijn. Stel je eens voor dat je dat loslaat. Als jij van mening bent dat je jouw doel moet vinden en behalen omdat je dan pas gelukkig bent of je leven zin heeft, dan zal dat zo zijn. Je zal dan pas volledig gelukkig zijn als je je doel dus vindt en behaald. Zonde! Want wat gebeurt er in de tussentijd? Denk aan het mooie proces waar je in zit, elke dag kan jij iets bijdragen bij het vinden van jouw doel, door gewoon te genieten van jouw avontuur. Wil jij meer van dit soort tips en tricks bij het vinden van een duurzame lifestyle? Met ons gratis e-book 'Be Your Own Guru'' helpen we je alvast op weg. Download jouw e-book hier! Enjoy the ride!
Reactie plaatsen