06 oktober 2016 
2 min. leestijd

Rewind: Wil jij je met ons bemoeien?

Rewind: Wil jij je met ons bemoeien?
Een tijdje geleden schreef ik dit blog en dat heeft nogal wat stof doen opwaaien. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat me overkwam, ik kreeg enorm veel reacties. Naast de vele positieve reacties waren er ook een aantal mensen behoorlijk negatief. Natuurlijk had ik deze negatieve reacties kunnen laten voor wat ze zijn, maar veel liever nog wil ik ze graag omzetten naar iets positiefs. Met de letters R E A C T I E, kun je ook het woord CREATIE maken, en dat is precies wat ik hoop te bereiken. Het vorige blog heb ik geschreven naar aanleiding van een comment, van iemand die ik niet ken, op mijn persoonlijke Instagram profiel. Wat ik probeerde te zeggen met het blog is dat ik het jammer vind dat iedereen het maar normaal vindt om zijn/haar ongezouten mening te geven, vaak zonder erbij na te denken dat daardoor mensen bedoeld of onbedoeld gekwetst worden. Laten we wat liever voor elkaar zijn en als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niets, schreef ik. Helaas werd dit niet door iedereen zo geïnterpreteerd.

Geen aanval, maar een oproep

Ook hebben we voor een opvallende titel gekozen. De titel ‘’Waar the F*ck bemoei je je mee?’’ zorgt ervoor dat de lezer getriggerd wordt en daarmee verhogen we de kans dat jij het artikel leest. Helaas kwam het blog daardoor over bij sommige lezers als een aanval. Dit is echter nooit mijn bedoeling geweest. Het was namelijk geen aanval, maar een oproep. Een oproep om vriendelijker naar elkaar te zijn en mensen niet onnodig te kwetsen of te bekritiseren. Dat was de boodschap die ik wilde meegeven met mijn artikel. Heb ik nu spijt van wat ik heb geschreven? Nee. Zou ik het in het vervolg anders doen? Ja. Na het online gaan van dit blog heb ik veel gesproken met onze redactie, met vriendinnen, met onze business coach, kortom: met heel veel mensen. Keer op keer kwam er hetzelfde uit. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te kwetsen, juist niet, maar dit is misschien wel gebeurd. Omdat ik het persoonlijk maakte creëerde ik herkenning, maar waarschijnlijk zorgde dit ook bij sommige lezers voor verwarring. Door dit voorval ben ik wel gaan nadenken en ik heb veel geleerd van de input die jullie gaven. Ik zou graag meer doen met de input die jullie mij/ons geven en het lijkt me dan ook leuk om de stem van onze lezers meer door te voeren op de website.

Help jij ons mee?

We willen jullie dus graag meer betrekken bij ons, bij het platform. We zijn achter de schermen volop bezig om Fitgirls.nl nog beter te maken. We willen vrouwen helpen en inspireren om een alledaags, druk leven te combineren met een gezonde levensstijl. We zijn toegankelijk, maar zijn en blijven ook kritisch. Wij denken dat jullie ons hierbij kunnen helpen en zijn heel erg benieuwd naar jullie tips en feedback. Zijn er bijvoorbeeld onderwerpen die je graag zou willen zien op Fitgirls, wil je graag een interview lezen van een inspirerend persoon of ontbreekt er iets, dan kun je dit aan ons laten weten. Wellicht kunnen we hier dan aandacht aan besteden. Laat het ons weten via info@fitgirls.nl. Graag wil ik nog wel aangeven dat ik enorm blij ben met alle positieve reacties van mensen die het voor mij, en voor anderen, opnamen en begrepen wat ik met het blog wilde zeggen. Ik denk echt dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Nu wil ik dus graag verder gaan met creëren. Wie helpt ons mee? Ik hoor graag van jullie!
Reactie plaatsen