11 oktober 2016 
1 min. leestijd

#LoudAboutGirls: girlpower voor alle meisjes

#LoudAboutGirls: girlpower voor alle meisjes
Blij word je pas als je achter je eigen keuzes staat, volledig je eigen richting durft te kiezen en zonder pardon je eigen geluk achterna gaat, toch? Dit is iets waar wij dagelijks voor pleiten. En dit benadrukken we extra met ons eigen thema #beyourownguru. Maar in andere landen is dit niet zo vanzelfsprekend. In veel landen hebben vrouwen niet de mogelijkheid om eigen keuzes te maken. Fitgirls.nl, ambassadeur van Plan Nederland, laat haar stem horen! Doe jij mee?

#LoudAboutGirls

Plan Nederland vraagt met #LoudAboutGirls aandacht voor kindhuwelijken. Elke 3 seconden wordt een meisje gedwongen te trouwen voordat ze 18 is. De gevolgen zijn dramatisch: ze moeten van school af en worden op veel te jonge leeftijd zwanger. Dit kan zo toch niet verder? Nou, nee! Dat dachten de zangeressen Giovanca, Sabrina Starke, Elske DeWall en Krystl dus ook. Zij zetten zich in voor meisjes en zingen een speciale medley van hun favoriete girlpower songs. Met speciale optredens op de stations in Amsterdam, Utrecht en Den Haag, in radioprogramma's en op social media laten zij letterlijk hun stem horen! #girlpower Plan Nederland kent veel succesverhalen, waaronder het verhaal van Girlene. Voor ons is zij een echte powervrouw. Binnenkort komt op fitgirls.nl dan ook haar verhaal: Girlene, 13 jaar. Mishandeld door haar vader en verkracht door haar stiefvader kwam Girlene op straat te staan in een stad waar 500.000 mensen - waarvan maar 10 procent gerapporteerd - jaarlijks verkracht worden. Nu 17 jaar later is Girlene (30) een survivor die zich inzet voor geweld tegen meisjes en vrouwen in Brazilië. Ze vond hoop in dansen en vindt dat geen enkel meisje mag meemaken wat zij ooit heeft meegemaakt.

Wat kun jij doen?

Met een kleine donatie kun je al veel betekenen voor deze kinderen. Je donatie gaat naar opvanghuizen in Zambia voor meisjes die dreigen te worden uitgehuwelijkt. Hier zijn ze veilig en gaan ze gewoon naar school. Wanneer de dreiging van een kindhuwelijk is weggenomen, kunnen de meisjes weer naar huis. Sms GIRLS naar 4333, doneer eenmalig €1,- en...
  • steun meisjes wereldwijd;
  • jouw donatie wordt verdubbeld door de Nationale Postcode Loterij;
  • maak kans op een exclusief huiskamerconcert van Giovanca, Sabrina Starke, Elske DeWall en Krystl!
https://youtu.be/4DwVoooj9_M  
Reactie plaatsen