06 februari 2018 
3 min. leestijd

Yay!! Eindelijk zijn onze wenkbrauwen on fleek door microblading

Yay!! Eindelijk zijn onze wenkbrauwen on fleek door microblading
Wenkbrauwen: de obsessie van heel veel vrouwen. Ik dacht jarenlang dat ik deze fascinatie voor wenkbrauwen alleen met mijn zusje deelde, maar niets bleek minder waar. Op Instagram zijn de ‘wenkies’ een veelbesproken topic. In alle soort en maten komen ze voorbij. De eerste keer dat Dani en ik samen aan het sporten (lees: zweten) waren, vroeg ze halverwege hoe haar wenkbrauwen zaten. Vanaf die dag zijn we onafscheidelijk. ;-) Dani en ik hebben hetzelfde ‘’probleem’’ met onze wenkbrauwen. Ze zijn goed in vorm, maar… er mist een stukje. Een probleem wat nogal veel voor schijnt te komen. Gelukkig zijn er wel potloden en poeders om dit stukje op te vullen, maar na jaren lang bijtekenen- en poederen waren we het zat. Toen begon de zoektocht, want er zijn zoveel opties. We willen permanente wenkbrauwen, maar willen we ze dan getatoeëerd hebben met een apparaat of microblading? Het allerbelangrijkste: in welke handen durven wij het lot van onze wenkbrauwen te leggen? Zoek bijvoorbeeld op Instagram even op #eyebrows of #microblading, en je begrijpt dat wij de weg helemaal kwijt waren. Tot we via via hoorde over Sina en Hayeda van FaceFactory. Na een telefoontje waren we om, dit zijn de meiden die onze wenkbrauwen mogen vereeuwigen op ons hoofd! Sina en Hayeda - Face Factory

Apparaat of microblading

Dani gaat als eerste in de behandelstoel. Sina meet haar wenkbrauwen op, tekent hier en daar wat lijntjes en haalt met een touwtje overtollige haartjes weg. In overleg wordt de vorm en kleur bepaald. Sina tatoeëert wenkbrauwen met een apparaat en Hayeda doet dit door middel van microblading. Het verschil is dat Hayeda met een klein mesje, lijntje voor lijntje haartjes tekent en deze in kleurt met inkt, terwijl Sina met het apparaat hetzelfde te werk gaat als bij een ‘’gewone’’ tatoeage. Wij besluiten beiden om te kiezen voor microblading omdat dit resultaat wat natuurlijker is, en omdat het bij ons alleen gaat om het opvullen van de plekjes waar geen haartjes (meer) groeien.

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden

Terwijl Sina mijn wenkbrauwen opmeet, begint Hayeda met de eerste ronde voor Dani. In totaal komen er ongeveer twee á drie rondes. Na de eerste ronde komt er pas een verdovende crème op je wenkbrauwen, dus de eerste ronde doet best een beetje zeer. Ongeveer anderhalf uur nadat Hayeda is begonnen, is Dani klaar. Nu is het mijn beurt. AU, niks aan gelogen, dit doet pijn. Tanden op elkaar en doorbijten, want wie mooi wilt zijn moet pijn lijden, zullen we maar zeggen. Drie uur na onze aankomst zitten we met dikke, donkere wenkbrauwen in de salon. We krijgen instructies mee voor de komende dagen en een crème die we er na vijf dagen op moeten smeren. Na zes weken moeten we terug komen voor een touch up. Na een paar dagen vallen er gekke kleine korstjes uit, wat op plukjes haar lijken en ik raakte een beetje in paniek. Ik appte Hayeda dat mijn halve wenkbrauw was verdwenen (I know, #dramaqueen) maar ze stelde me gerust en ze zei dat het heel normaal is en dat het na zes weken echt goed zou komen.

Touch up

Inderdaad na zes weken kwam alles goed. De wenkbrauwen waren genezen en we konden goed zien hoe ze waren geworden. Hayeda nam weer alle tijd voor ons en luisterde goed naar onze wensen. We wilden onze wenkbrauwen iets langer en iets donkerder, en dus nam Hayeda ons weer onder handen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en kunnen we zeggen dat we heel erg blij zijn met onze wenkbrauwen. Het scheelt tijd in de ochtend, je wordt nooit meer wakker met een halve wenkbrauw en tijdens het sporten, douchen en zwemmen blijven ze perfect zitten. Wat ons betreft, is het echt een aanrader voor iedereen die klaar is met poederen en bijtekenen!

Face Factory

Mensen die van hun passie hun beroep maken en hun hart volgen, wij kunnen geen genoeg krijgen van dit soort verhalen! Zo ook Sina en Hayeda, die niet alleen schoonzusjes, maar ook vriendinnen zijn. Ze hebben allebei een andere achtergrond: Sina is afgestudeerd als verpleegster en Hayeda komt uit de financiële wereld, maar uiteindelijk besloten ze samen te gaan doen waar ze écht blij van worden, en dat is Face Factory. Je kunt hier o.a. terecht voor skincare, permanente make-up, wimperbehandelingen en visagie. Via www.facefactory.nl vind je meer informatie over de salon.
Reactie plaatsen