26 juni 2017 
1 min. leestijd

Weg met 'summerproof': je bent altijd klaar voor de zomer

Weg met 'summerproof': je bent altijd klaar voor de zomer
Het is weer zomer! Heerlijk zonnetje, terrasje pakken, zomerse kleding aan en lekker naar het strand. Nu de zomer weer in het land is, ben je al ontelbare keren bestookt met de kreten ‘summerproof’, ‘bikinibody’, ‘summer ready’, en weet ik veel wat nog meer. Maar wat ik mij afvraag, is wat ‘summerproof’, ‘bikinibody’ en ‘summer ready’ dan is. Nee, ik ben niet zo naïef dat ik echt niet weet wat ze bedoelen. Maar wie bepaalt wanneer je ‘summerproof’ bent of wanneer je een ‘bikinibody’ hebt? En nee, die foto’s op alle sociale media bepalen dat niet.

Newsflash

Jij hebt al een bikinibody! Je hebt een body en een bikini (ga ik voor het gemak even vanuit). Dus trek hem aan en je bent er ;). Natuurlijk begrijp ik dat er bedoeld wordt dat je nog even hard 'moet' trainen voor de zomer en moet diëten (ik zal je voor de grap straks de echte betekenis vertellen), zodat je er net even wat beter uitziet. Maar wie bepaalt wat beter is? Jij bent namelijk meer dan alleen je lichaam! Jij bent ook die leuke spontane meid die gewoon in haar bikini op het strand kan rocken. Je straalt namelijk uit hoe je je voelt en het maakt dan helemaal niet uit hoe je eruit ziet. Ja, sporten kan ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat die effecten meer mentaal dan fysiek zijn. Dus ik raad je zeker aan om te sporten, zodat jij kunt rocken op het strand. Alleen dan niet omdat je er strakker uitziet, maar omdat jij je goed voelt door het sporten. Daarom is mijn quote/slogan dan ook 'Move & Feel Good'.

Summerproof vs. Winterproof

In mijn ogen is ‘summerproof’ hetzelfde als ‘winterproof’. Wie houd je namelijk voor de gek? Alleen jezelf toch? Zoals ik hierboven al zei, zorgt sporten ervoor dat je je mentaal lekkerder gaat voelen. Gun dit jezelf alsjeblieft, zowel in de winter als in de zomer. En als jij een balans voor jezelf gevonden hebt in je voedingspatroon hoef je echt niks extra’s te doen om ‘summerproof’ te worden. De definitie luidt zelfs: 'Een dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet'. Dus als je het zo bekijkt, is iedereen op een één of ander dieet en dat het hele jaar door. Alleen heeft diëten de laatste jaren een negatieve bijklank gekregen door alle afvalmethodes. Als jij dus een bepaald voedings- en sportpatroon hebt waar jij je goed bij voelt, heb jij jouw dieet en sport gevonden en dan ben jij het hele jaar gewoon ready voor elk jaargetijde. Dus het enige waar je nog over hoeft na te denken deze zomer, is welke bikini jij gaat aandoen naar het strand. Fijne zomer!
Reactie plaatsen