24 november 2015 
2 min. leestijd

#Countyourblessings: Wees trots op jezelf!

#Countyourblessings: Wees trots op jezelf!
“Wow wat ben jij fit geworden, zeg, in het afgelopen jaar! Wat goed. Wees trots op jezelf”. Sinds de verandering van mijn lifestyle, hoor ik vriendinnen dit regelmatig zeggen. En misschien ben ik wel trots, maar op de één of andere rare manier is het ook ‘gewoon’ of zo. Ik bedoel, het is toch hartstikke normaal dat je bereikt wat je in gedachten had? Niet te lang bij stilstaan, en weer door. Right? Het is ook wel echt typically me dat ik beter met kritiek om kan gaan, dan met complimenten. Met (opbouwende) kritiek kun je iets. Zelfreflectie is mijn ding. Maar bij complimenten krijg ik altijd een raar, awkward gevoel. Maar waarom is het toch zo lastig om eens stil te staan bij wat je allemaal voor elkaar hebt? Is het nuchterheid? Is het omdat ik een schurfthekel heb aan mensen met een overmatige vorm van eigendunk? Plaats ik daarom het gevoel van ‘trots’ naar ‘dat is toch normaal’?

Zelfreflectie

Ik ben geen goeroe, dus het exacte antwoord op deze vragen weet ik simpelweg niet. Ik weet wel dat ik er achter ben gekomen dat meer vrouwen dit rare verschijnsel vertonen. Ik besloot dat, als ik weer een compliment kreeg, ik het niet zou wegmoffelen of over zou gaan op een ander gespreksonderwerp. Gewoon, om te kijken wat het zou doen. And you know what? De complimentjes gingen mij triggeren. Inspireren. Motiveren! Als ik eens echt goéd kijk naar wat ik eigenlijk allemaal presteer; fulltime studeren, werken, bloggen, vijf keer per week trainen, drie katten bezighouden, een leuk huis op orde hebben, afspreken met vriendinnen én een gezellige vrouw zijn voor mijn vent. Ik mág ook gewoon dik trots zijn en ik realiseerde me dat het hartstikke oké is, om dat voor jezelf eens helemaal helder te hebben.

Note to self:

  1. Kijk eens goed naar wat je bereikt hebt en wees trots!
  2. Laat je inspireren door anderen, maar staar je niet blind op dat ‘zij beter schrijft’, ‘langer haar heeft’, ‘een leukere blog heeft’ of ‘meer kilo’s kan squatten’. Haal het beste in jezelf naar boven!
  3. Accepteer complimenten, neem ze in ontvangst en verzin geen excuus of afzwakking.
  4. Wees lief voor jezelf en gun jezelf daar ook de tijd voor.
Uiteraard wéét ik dat ik langzaam terug zal vallen in mijn oude gedrag; ik zal complimenten weer naar de achtergrond schuiven en de bergen die ik soms verzet voor lief nemen. En dat geeft ook niet, want dat is wie ik bén. Maar ik ga wel bewust zoeken naar een balans hierin; niet doorslaan naar een kant waarin ik niet meer kritisch naar mezelf kijk, maar wel meer stilstaan bij wat ik allemaal presteer. Ook de kleine dingen!
Voor alle dames die zich in dit verhaal herkennen: neem niet altijd voor lief wat je allemaal doet en voor elkaar krijgt. Soms mogen we best trotser zijn op wat we allemaal doen; op ons werk, in de gym en voor onze geliefden! Inspireer jezelf, inspireer een ander en be happy! Count your blessings! Slingers en glitters voor jullie, omdat jullie het waard zijn.
  squatcilla fitgirls Cilla kan het zelf bijna niet geloven, maar ze is alweer 32 jaar. Ze woont in Amsterdam met haar man Tom, maar is een geboren Rotterdamse, met het hart op de tong. Dit jaar studeert ze af als communicatie- en informatiewetenschapper, richting media, maar behaalde al eerder haar papieren als schoonheidsspecialiste. Cilla’s leven draait om fitness, boksen, haar website Squatcilla.nl en haar katten.
Reactie plaatsen