19 augustus 2015 
5 min. leestijd

We FIT Together #2

We FIT Together #2
Hartstikke leuk, zo’n gezonde lifestyle, maar wat voor invloed heeft dat eigenlijk op je relatie? Wat doet het met je als jullie allebei fanatiek sporten of juist dat je partner liever alleen maar friet eet? In deze nieuwe reeks laten we stelletjes aan het woord over elkaars leefstijl. Met deze week: Willeke en haar vriend Timo.

Zij over hem

Timo heb ik leren kennen op ons werk in de jeugdzorg. Tijdens werktijd gingen we een potje voetballen met de jongeren van het werk. Zelf heb ik 15 jaar gevoetbald, dus ik kon aardig meekomen met de jongens. Timo was al actief in de sportschool en op dat moment was ik net gestopt met zaalvoetbal. Timo motiveerde mij onbewust om ook maar eens de sportschool in te duiken. Beiden delen we een verleden waarin we flink ‘zwaarder’ hebben gewogen dan een gemiddeld persoon van onze leeftijd. We delen hierdoor beide de motivatie om nooit meer terug te gaan naar die levensstijl, dat lichaam. Wat ik erg fijn vind aan Timo is dat hij zoveel geduld met mij heeft, want de ene keer vond ik krachttraining geweldig en het andere moment verafschuwde ik het en stak dit niet onder stoelen of banken. Naast krachttraining zijn we ook beide begonnen met kickboksen en boksen en hebben ruim drie jaar gevochten. Naast dat we beiden fitter werden begon ik steeds meer op mijn voeding te letten. Onbewust nam ik Timo hierin mee en we merkten beide dat het kickboksen/boksen vooruit ging, maar ook dat ons lichaam veranderde. Door de komst van Instagram ben ik mensen gaan volgen die ook met hun voeding bezig zijn. Het tegenkomen van zoveel verschillende visies gaf verwarring. Ik deed zo hard mijn best om mijn voeding perfect te hebben, alles wat ik las en zag bij anderen deed ik ook om te ontdekken of dit ook voor mij werkte. Dit was niet de beste manier, wat resulteerde in frustratie, onzekerheid en stress. Timo heeft met regelmaat van alles uit de kast moeten halen om dit gevoel bij me weg te nemen en te proberen me in mijn kracht te zetten, namelijk de passie beleven in het sporten en de ontdekkingsreis naar een healthy lifestyle. Mei 2014 ben ik gestart met CrossFit. Wauw, wat is dit geweldig. Natuurlijk wilde ik deze passie ook delen met Timo. Timo was nog steeds actief met kickboksen/boksen en krachttraining. Hij kwam wel eens kijken, heeft een keer meegetraind, maar helaas… Timo wilde niet CrossFitten. Hij vond het een ‘sekte’! Zo eigenwijs als hij is heb ik hem na bijna een jaar zover gekregen om toch te gaan starten met CrossFit. Hij kwam er namelijk achter dat hij er aanleg voor heeft en al goede basis heeft opgebouwd door zijn jarenlange krachttrainingen. Afgelopen zomer hebben we samen meegedaan aan de Beach Throwdown, hij met zijn buddy in de B-klasse en ik met mijn buddy in de A-klasse. Wat een top weekend hebben we gehad samen met de rest van de ‘sekte’ familie. Gauw daarna heb ik mij geselecteerd voor de finale van de Antwerpen Throwdown. Ik begon de finale verre van fit en helaas heb ik niet mijn beste prestatie kunnen neerzetten. Ik ben hierdoor met beide benen op de grond gezet en heb geleerd dat ik vooral moet luisteren naar mijn lichaam. Timo was mijn steun en toeverlaat en heeft er voor gezorgd dat ik toch met opgeheven hoofd en een lach (zie de foto) Antwerpen heb kunnen verlaten. Op dit moment zijn we hard bezig om te werken aan onze ‘zwakke’ punten en volgen wekelijks een bepaald trainingsschema die we hebben opgesteld samen met onze trainer. Ik vind het helemaal geweldig om dit allemaal samen met Timo te doen, ik ben hem meer dan dankbaar! Couples who CrossFit together, stay together! Willeke en timo2

Hij over haar

Ik heb Willeke leren kennen als een gedreven persoon die passie heeft voor d’r werk en voor alles wat ze doet. Zo heeft ze ook haar passie gevonden in het sporten en gezonde voeding. Doordat ik via Willeke meer in aanraking kwam met gezonde voeding, besloot ik me hier ook meer op te focussen. Ik had destijds al besloten om zo goed als geen alcohol meer te drinken en raakte nog meer gemotiveerd. De druk om op gewicht te blijven rondom het kickboksen en boksen werd soms teveel en we konden elkaar de kop hierin gek maken. We stonden soms 3 maal per dag op de weegschaal om te kijken of we niet 100 gram zwaarder waren geworden. Beiden werden we hier alleen maar meer onzekerder van en twijfelden over alles wat we deden. Naast ons werk, het sporten en het bezig zijn met gezonde voeding hebben Willeke en ik nog een passie: reizen. Samen hebben wij enorm veel mooie dingen mogen zien van zowel de natuur, cultuur en de mens. Tijdens deze reizen zijn we ons zelf enorm tegengekomen. Dit begon al tijdens de voorbereidingen van onze reis. Het liefst zochten we vooraf resorts en hotels uit met een gym erbij, zodat we toch onze setjes konden maken. 997580611b958279548f818087c2b850 Wat een nog grotere stress kon zijn was voeding. Willeke probeerde het onmogelijke mee te nemen op reis. Zo zijn er bakken kwark, potten eiwitten, rijstwafels, nootjes, zaden en diverse supplementen met ons de hele wereld overgevlogen. Waarom eigenlijk? Een vakantie moet toch ontspannen zijn? Tijdens onze reis vorig jaar kwam Willeke zichzelf enorm tegen. Haar strakke regiem van trainen en voeding kon ze maar moeilijk loslaten, met als gevolg dat ze moeilijk kon genieten tijdens één van haar droomreizen. Dit frustreerde mij enorm, omdat ik bij haar dit gevoel zo graag wilde weghalen. Wat ik ook zei, het hielp toch niet. Gelukkig hebben we dit jaar op onze supplementen en eiwitrepen het strakke regiem van trainen en voeding los kunnen laten. Ondanks dat ik 5 tot 6 jaar wekelijks veel aan vechtsport en conditie training deed heb ik nooit echt in de ring gestaan om een wedstrijd te vechten. Dit was soms wel eens frustrerend, omdat ik dit volgens mezelf en anderen wel in mij had. Via Willeke ben ik aanraking gekomen met CrossFit. Ik kan me nog goed de eerste CrossFit wedstrijd van Willeke herinneren (Battle of Gelderland). Ik zag hier andere atleten tot het naadje kapot gaan en continu zat ik in mijn hoofd te bedenken hoe het zou zijn om zelf in deze ‘ring’ te staan. Na een lange periode heeft Willeke mij toch weten te overtuigen om de overstap te maken naar CrossFit. Een periode later was het voor mij ook zover. Ik begon met CrossFit en al gauw kon ik meedoen aan mijn eerste CrossFit wedstrijd, de Battle of Gelderland. Willeke heeft mij vooraf gewezen op mijn eigenwijze houding en het feit dat ik wel eens moeilijk te coachen ben. Ik kan haar hierin geen ongelijk geven en heb dit mede door haar hulp kunnen verbeteren. Had Willeke het nou over een stekte? Ik kan je bekennen dat ik al regelmatig heb gedroomd over een techniektraining van een Snatch met de beste uitvoering hiervan of hoe geweldig ik presteer tijdens een WOD. Behoor ik dan nu ook bij deze ‘sekte’? Zeg het maar… Willeke is de handrem die ik hierin soms nodig heb, maar daarnaast zijn we er super goed in om elkaar te laten twijfelen. Trainen we wel goed genoeg? Is onze voeding wel goed? Willeke kan soms enorm onzeker zijn over hoe ze eruit ziet en wat ze doet, ondanks dat is ze fysiek en mentaal erg sterk en is ze niet omver te blazen. Willeke en ik zijn ontzettende tegenpoolen van elkaar, maar delen wel dezelfde passies. Ze is naast mijn vriendin ook mijn maatje die dit allemaal nog leuker maakt. willeke en timo4 Wil jij ook samen met je vriend(in) jullie verhaal delen? Dat kan! Stuur een mailtje naar iris@fitgirls.nl en wie weet lees je jullie verhaal hier binnenkort terug! Lees hier het verhaal van Iris en Rik
Reactie plaatsen