06 oktober 2015 
4 min. leestijd

We FIT Together #3

We FIT Together #3
Hartstikke leuk, zo’n gezonde lifestyle, maar wat voor invloed heeft dat eigenlijk op je relatie? Wat doet het met je als je allebei fanatiek sport of wanneer je partner juist liever alleen maar friet eet? In deze nieuwe reeks laten we stelletjes aan het woord over elkaars leefstijl. Deze week zijn Tim en vriendin Anne aan de beurt.

ZIJ OVER HEM

Ik heb Tim leren kennen in een sportschool waar wij allebei trainden. Ik had net mijn wedstrijd achter de rug en wilde wel eens wat anders dan alleen maar kracht training. Dus ging ik opzoek naar een ander type workout. Ik leerde Tim kennen tijdens een circuit training. Het was heel warm die avond en er werd veel gezweet. Aan het einde van de training moest er dus een schoon shirt aan. Tim trok zijn shirt uit en ik was onder de indruk. Ik stapte op hem af en vroeg of ik nou goed had gezien dat hij naar een festival ging waar ik heen wilde, en zo ging het balletje rollen. Hij stond net op het punt om zijn studie af te ronden als PT’er en ik als fanatiek sporter vind dat natuurlijk harstikke tof. Ik heb in het verleden namelijk ook gemerkt dat als je partner jouw passie niet deelt of in ieder geval wilt respecteren, het bijna onmogelijk is er nog van te genieten. 3 Nu zijn wij anderhalf jaar samen en in die tijd hebben we al aardig wat dingen mee gemaakt. Ik ben weer terug in het krachthonk omdat ik merkte dat ik wat te blessure gevoelig was voor bootcamps en circuit trainingen. Ik heb Tim mee genomen naar mijn sportschool en hem voorgesteld aan mijn trainster Jolanda Beuving. Tim heeft zoveel kwaliteiten die iets kunnen toevoegen aan de huidige mogelijkheden binnen de sportschool! Ik zag enorm veel kansen. Inmiddels geeft hij PT lessen en jeugd en volwassen kickboks trainingen bij Beuving Lifstyle. Ik vind het geweldig om te zien dat hij van zijn passie zijn werk maakt. Ik ben super trots op hem want ik zie ook dat het niet altijd makkelijk is. Een bijkomend voordeel van dat hij dat nu bij in de sportschool werkt, is dat ik hem wat vaker zie! Omdat wij de passie van een gezonde levensstijl delen, ontdekken we samen nieuwe mogelijkheden op het gebied van voeding. Ik met de kennis vanuit mijn wedstrijd ervaring en Tim vanuit zijn wedstrijdervaring en studie. Wij proberen samen mensen te motiveren en te begeleiden waar nodig. Ik vind vooral het steunen van mensen op een moeilijk moment mooi om te doen en ik zie dat Tim het prachtig vind om mensen net een stapje harder te laten werken dan ze zelf dachten te kunnen.Ik ben heel blij dat ik Tim heb leren kennen. Al vind ik samen sporten niet altijd eenvoudig. Ik denk toch wel aardig te weten wat ik doe, maar als Tim denkt dat moet anders, is hij ook niet op zijn mondje gevallen. We zijn twee sterke persoonlijkheden in karakter en lichaam en ik houd heel veel van mijn mooie getalenteerde vriendje.

HIJ OVER HAAR

Anne: sportief, niet op haar mondje gevallen, weet wat ze wil en weet vaak ook wel hoe ze dat moet bereiken. Zoals Anne heeft aangegeven, kwamen wij elkaar tegen bij de circuittraining. Ik had op dat moment nog een relatie. Ik was druk bezig met het afronden van mijn opleidingen en overdag ook nog druk aan het werk in de Kinderopvang als leiding gevende van een activiteitenteam. Kortom: ik had weinig tijd voor andere zaken. Mijn relatie kwam ten einde doordat mijn focus volledig lag op sport, studie en werk. Anne en ik kwamen elkaar steeds vaker tegen tijdens Bootcamp- en circuittrainingen. We kwamen elkaar “toevallig” elke les weer tegen. Ik vond Anne op een gegeven moment steeds interessanter worden vooral omdat wij dezelfde passie delen, en dat is sporten. Al ligt mijn passie meer bij Kickboksen en Crossfit dan bij body building, maar ieder zijn ding! Ik heb respect voor iedereen die met volle teugen van zijn passie geniet en zijn of haar doelen waar maakt! 5 Na het afronden van mijn opleiding moest ik ergens aan de slag om ervaring op te gaan doen. Toen kwam Anne met het idee omdat bij Beuving Lifestyle te doen. Mijn eerste gedachte was; ‘dat is toch zo’n bodybuild clubje?’ Niets bleek minder waar, het is gewoon een sportschool waar iedereen kan komen sporten en met open armen wordt ontvangen, niet alleen maar bodybuilders. Samen trainen was lastig want Anne wist het allemaal wel beter. Aangezien ik die gedachte deel, zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij erg gek zijn op elkaar. Maar samen trainen, dat doen we nog maar even niet. Nadat er een paar maanden waren verstreken, lukt het ons wel om samen te trainen. Vaak ben ik helaas op de momenten dat zij aan het trainen is, aan het werk. 4 Om toch nog een klein beetje onderdeel van te kunnen zijn van haar training, adviseer ik haar met het trainen van haar benen. Ze wil meer spiermassa opbouwen in haar benen en ik begeleid haar nu naar dat doel. Soms vindt ze mij niet meer zo aardig na haar benen training, maar het eerste resultaat is al geboekt. Één kilo spiermassa erbij in zes weken tijd! Ik vind het aantrekkelijk aan Anne dat zij met volle teugen haar passie uitvoert. En als ze weer eens overdrijft, trap ik wel even op rem. Samen staan we sterk!   Wil jij ook samen met je vriend(in) jullie verhaal delen in de volgende ''We FIT together''? Dat kan! Stuur een mailtje naar iris@fitgirls.nl en wie weet staat verhaal hier binnenkort online! Lees hier het verhaal van Willeke en Timo
Barbellbimbo
Door

Barbellbimbo

op 08 Oct 2015

Wat een leuk artikel! En grappig om te zien dat samen fit zijn niet direct betekent dat samen trainen ook werkt (ook wel herkenbaar, haha). Succes met jullie doelen!

Anne
Door

Anne

op 08 Oct 2015

Dankjewel! Jij ook :)

Reactie plaatsen