Verfrissende watermeloen ijsjes met bananenyoghurt
Verfrissend, koel en niet te zoet: dat is precies waar we vaak naar op zoek zijn tijdens warme zomerdagen. Hoewel een Cornetto, raketje of schepijsje er natuurlijk net zo goed ingaat is het vaak nog veel lekkerder om je ijsjes gewoon zelf te maken! Met dit makkelijke recept van Voedzaam & Snel kun je al helemaal geen nee zeggen, want de watermeloen ijsjes zijn ook nog eens puur natuur! Toegegeven, het lekkere weer zit tijdens de Nederlandse zomers niet altijd mee. Gelukkig maakt dat bij deze watermeloen ijsjes niet uit, want ook zonder de zon zijn ze prima te eten. ;) Het maken van de ijsjes zelf duurt maar een kwartiertje, het laten bevriezen duurt daarentegen ietsje langer, maar hé: dan heb je ook wat! Geloof ons, dat wachten is het echt waard. Bij dit recept maken we natuurlijk voornamelijk gebruik van gepureerde watermeloen, maar wordt er ook nog een klein laagje bananenyoghurt aan toegevoegd. Super lekker als je je sweet cravings onder controle wilt houden, maar wél heel veel zin hebt in een heerlijk ijsje. Of twee.
What you need (15 ijsjes)
- Watermeloen - een kwart (500 gram)
- Banaan - 1
- Yoghurt - 4 eetlepels
- IJsvormpjes
Make & Bake
- Snijd de meloen eerst in stukken en verwijder de schil en pitten.
- Mix de meloen in de blender tot een smooth sapje.
- Vul de ijsvormpjes tot ongeveer een centimeter onder de rand met meloensap.
- Pel de banaan en mix deze, samen met de yoghurt, tot een gladde mix.
- Schep het bananensap over in de ijsvormpjes.
- Steek de ijsstokjes in de vormen en zet ze minimaal 4 uur in de vriezer.