09 augustus 2016 
2 min. leestijd

Twerken voor meer zelfvertrouwen. Say what?!

Twerken voor meer zelfvertrouwen. Say what?!
Ik ben nu een maand aan het trainen voor de marathon van Amsterdam en ik vond dat het tijd werd om mijn duurlopen af te wisselen met iets anders. Daarom besloot ik een twerk-les te volgen. Je denkt nu vast: twerken? Wat heb je daar nu aan!? Picture this: je staat in een club in Barcelona en in de VIP zie je de Spaanse man van je dromen staan. Hoe kan jij zijn aandacht trekken?
  1. Je kan zwaaien
  2. Je kan lief glimlachen
  3. Je kan met je billen heen en weer schudden
Ik kies meestal voor optie 1 maar heb hier nog nooit resultaat mee geboekt. Ik besloot dus om het eens over een andere boeg te gooien en zwaarder geschut in te zetten. Maar dan ook echt… Ik ging in de leer bij twerk-koningin Tamma Lee. Zo kan ik in het vervolg misschien wel mijn Spaanse God aan de haak slaan.

Een ieniminie broekje, help!

Voordat mijn twerk-les begon, appte ik Tamma nog even. Want wat moet je nou aan als je een uur lang je billen gaat schudden? Ze vertelde me dat het broekje niet kort genoeg kon zijn. Met een grijns stofte ik mijn Braziliaanse tanga af. Kwam die eindelijk eens van pas! Maar het ene broekje is het andere broekje niet en de mede twerk-meiden vonden mijn broekje nogal aan de kleine kant. Toen ik in de spiegel keek dacht ik ook: 'Holy moly, mijn hele reet hangt eruit!' Mijn zelfvertrouwen daalde tot het nulpunt (of nog iets meer eigenlijk) en ik wilde het liefst wegrennen. Waar was ik in vredesnaam aan begonnen? Ik voelde me totaal niet op mijn gemak.

''Holy moly, mijn hele reet hangt eruit!''

Ontspan die billen

Gelukkig was Tamma Lee super lief en zei dat ik in zo’n kort broekje juist beter kon twerken. Dan schud alles wat beter. Ik zette mijn verstand op nul en deed maar vol overgave mee aan de warming up. Tamma zette een lekkere reggeaton-hit op en we deden een paar stretch oefeningen om onze heupen los te maken. Ook leerde ze tijdens onze warming up om onze billen apart van elkaar te bewegen. Ik maakte me serieus een beetje zorgen omdat ik helemaal niks kon bewegen. Had ik daar überhaupt wel spieren zitten? Na een warming up waarbij ik al aardige klotsoksels van had gekregen, gingen we dan echt aan de slag. We zouden die avond eerst de basis van het twerken leren en daarna aan de slag gaan met variaties er op. Voor een goede twerk-beweging, moet je met je benen uit elkaar staan, ongeveer schouderbreedte, met je voeten iets naar buiten. Vervolgens zak je iets door je knieën en gooi je je billen naar achter (en weer terug). Het klinkt nu misschien gemakkelijk, alsof je bibs dan automatisch alle kanten op schudt maar dat is helaas niet het geval. Je moet ‘m ook nog eens ontspannen en echt mega naar achter gooien. Als je vervolgens je knieën een voor een naar binnen beweegt, heb je al een variatie op je twerk-move.

Meer zelfvertrouwen door een twerk-les

Na deze basis moves hebben we de eerste choreo geleerd van Tamma’s twerk-video. Dat was het leukste deel van de avond! Het was een uitdaging om een choreo uit je hoofd te leren en tegelijkertijd met de andere meiden de moves goed te doen. Ook merkte ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg naarmate de avond vorderde. Ik durfde eerst niet echt in de spiegel te kijken en ik werd verlegen van al die meiden in korte broekjes, die ook nog eens mega goed konden twerken. Maar als je een uur lang naar jezelf kijkt in de spiegel, ga je jezelf leren waarderen. Ook hielp het om al die andere meiden vol zelfvertrouwen te zien dansen. We waren namelijk allemaal zo verschillend! Daardoor kwam ik tot de conclusie dat wij vrouwen er in alle soorten en maten zijn. Iedere vrouw is prachtig op haar eigen manier en daar moeten we trots op zijn!
Reactie plaatsen