17 april 2016 
1 min. leestijd

Wat niemand je vertelt over afvallen.. Video 20#

Wat niemand je vertelt over afvallen.. Video 20#
Misschien ben je de jonge man op dit filmpje wel eens op Youtube tegengekomen. Zelf maakte ik kennis met John David Glaude via het Youtube-channel van Bardley Martyn. John woog eerst 163 kilo, maar wist 72 kilo kwijt te raken door gezonde voeding en krachttraining. Zijn Youtube-naam klopt dus helemaal: hij ging van Obese to Beast. Dit had echter ook één groot nadeel...

Loose skin

Door dit grote gewichtsverlies heeft John veel meer zelfvertrouwen. Hij zit lekker in zijn vel en trots op zijn sterke lichaam. Zo voelt hij zich echter alleen wanneer hij kleren draagt. Onder zijn shirt en de band van zijn onderbroek verbergt hij een hele hoop los vel. Hij schaamt zich hiervoor. Maar kiest er juist daarom voor om dit geheim te onthullen. Er wordt weinig gesproken over wat er gebeurt met iemands lichaam, iemands huid nadat je zo gigantisch veel gewicht bent verloren. Het taboe rondom 'loose skin' door het afvallen moet doorbroken worden! Deze mensen verdienen het om trots te zijn op hun lichaam, ondanks hun imperfecties.

Trots

Ongeacht zijn losse vel en zijn angst om in ontbloot bovenlichaam over het strand te lopen, is John trots op alles wat hij bereikt heeft. Hij kan en zou de tijd niet terug willen draaien. Zijn lichaam laat zien waar hij vandaar komt en hij is trots op hetgeen hij bereikt heeft. John laat zich niet tegenhouden door zijn loshangende vel, ook al schaamt hij zich er voor, dit maakt hem ook tot wie hij is! In de video vertelt hij over zijn gewichtsverlies en alle goede kanten, maar deelt hij ook zijn grootste onzekerheid. Zijn boodschap is; wees trots op je lichaam of zoals ze zeggen:

"De reis is belangrijker dan de eindbestemming."

https://youtu.be/CpKDteQ3FIQ

''My body isn't perfect, but this is who I am, and I’m proud of it!''

Referenties:

Greatist.com
Reactie plaatsen