16 mei 2016 
2 min. leestijd

Wanneer is iemand perfect voor jou? Video #22

Wanneer is iemand perfect voor jou? Video #22
Deze week gaan we bij onze video niet voor een mooie campagne, maar grijpen we in de muziekkoffer en daar dook ik 'Perfect' van One Direction uit op. Een catchy nummertje om je dag mee te beginnen, maar vooral ook een nummer waar iets over te schrijven valt, want zou jij iemand willen daten waar je stiekem mee moet afspreken, of zou je samen willen zijn met iemand die hotelkamers afbreekt? Ik typte zeer inspiratieloos 'Perfect' in op Youtube en zag dat de bovenste video de videoclip bij het nummer 'perfect' van de Britste band One Direction was. Ik ben niet bepaald een Directioner en er zijn zeer zeker veel betere liedjes die gaan over 'perfect' zijn, benaderen of aan de kant schuiven. Toch voelde ik een diepere betekenis in dit nummer doorschemeren en die zou ik graag met jullie willen delen. Iedereen mag natuurlijk zijn eigen betekenis aan een nummer geven, dat is het mooie van muziek. Als jij een mooie boodschap uit een liedje kan halen, die anderen misschien niet horen, dan maakt dat helemaal niets uit. Ook ben ik geen voorstander van de: 'de artiest zegt dat het hier over gaat, dus hier gaat het nummer dan ook over'- theorie. Zoals mijn grote filosofische vriend Barthes ooit schreef: de auteur is dood en je mag een werk enkel op de tekst zelf beoordelen.

Wanneer ben je perfect voor een ander?

Oke, back to One Direction en perfectie. Het nummer gaat naar mijn mening namelijk juist om de diverse visies op 'perfectie'. Wij hebben het op Fitgirls.nl erover dat perfectie niet bestaat, maar is het niet juist dat één eenduidige definitie van perfectie niet bestaat? We lazen al dat je in China niet perfect bent als je voor je 25ste niet getrouwd bent, dat make-up je niet altijd mooier maakt en dat schoonheidsidealen om de tien jaar wijzigen. Charlie vertelde in haar blog over 'perfectie' in de vorm van ''als een duizendpoot alles tegelijkertijd te doen en overal aanwezig te zijn, ten koste van jezelf'', maar iemand anders ziet perfectie misschien in de vorm van sixpacks en lange benen. In het geval van One Direction gaat het over de liefde. Wanneer ben jij perfect voor Harry Styles? Volgens het nummer wanneer je
 • weet wat je wil,
 • houdt van hotelkamers overhoop gooien,
 • in het geheim wil afspreken
 • ervan houdt om verboden dingen te doen
 • 's nachts wil touren
 • plaatsen wil bezoeken waarvan je de naam niet kan uitspreken
 • alles wil doen waar je ooit van gedroomd hebt.

Perfect zoals je bent!

Ben ik dan perfect voor Harry Styles? Nee. Absoluut niet. Oké, ik weet wat ik wil, ik streef mijn dromen na en wil wat van de wereld zien, maar dat in het geheim afspreken is niet zo mijn ding. Wanneer ik zou daten met iemand, wil ik graag dat iedereen weet dat het mijn date is. Ik ben niet van de geheimhouderij, daar ben ik een veel te grote flapuit voor. Het nummer benadrukt dus, naar mijn mening, op een heel leuke manier dat op ieder potje een ander dekseltje past en wanneer het past, dit de 'perfecte' combi maakt. Harry Styles is niet perfect voor mij, heel One Direction niet, als ik mag geloven wat er in het nummer gezongen wordt. Nee, wanneer je
 • jezelf niet te serieus neemt
 • vaak te vinden bent in de sportschool
 • maar ook graag surft-, skate- of snowboard
 • een passie hebt voor muziek maken
 • graag samen gamet
 • je interesseert voor literatuur
 • hard bezig bent om je dromen waar te maken
 • altijd probeert vrolijk te zijn
Then baby you're perfect, then baby you're perfect for me ;). Voor iedereen heeft 'perfectie' een andere betekenis en ik denk dat het onvermijdelijk is om geen beeld bij 'perfectie' te hebben, hoe graag je het ook zou willen. Je valt op iemand of je valt niet op iemand... Natuurlijk is niemand helemaal volmaakt! Maar als de vonk overslaat, maken die kleine imperfecties niets meer uit. Voor jou is die persoon helemaal perfect zoals hij of zij is.

Wat maakt iemand perfect voor jou?

Reactie plaatsen