Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Niet alleen de geur van deze koekjes is overheerlijk, maar de smaak is ook super tasty! Probeer deze heerlijke en gezonde walnoot koekjes met havermout. Deze heerlijke koekjes zijn gemaakt van walnoten en havermout. Walnoot is een gezond basisingrediënt met heel veel goede voedingsstoffen. Noten zijn goed voor ons lichaam en daarnaast zijn walnoten de allergezondste noten. Door de goede voedingsstoffen is het juist goed om er eens vaker mee te bakken. De noten bevatten veel
healthy onverzadige vetten en veel antioxidanten. De koekjes zijn
easy to make and to bake! Maar het bakken van deze koekjes heeft iets meer aandacht nodig, zodat de havermout vanbinnen niet nat blijft. Wij hebben er al zin in!
What you need
- Rozijnen - 100 gram
- Walnoten - 200 gram
- Havermout - 250 gram
- Koekkruiden - 1 eetlepel
- Bakpoeder - 2 theelepels
- Banaan - 2 stuks
Make, Shake & Bake
- Zorg dat je de oven voorverwarmt op 200 graden.
- Doe de walnoten in de keukenmachine en hak ze fijn.
- Doe de vermalen walnoten in een kom en voeg de havermout, koekkruiden en het bakpoeder toe.
- Haal de schil van de bananen en doe deze samen met de rozijnen in de keukenmachine. Maal alles tot een mengsel.
- Doe het mengsel in een kom en kneed dit met je handen tot een glad beslag.
- Doe het bakpapier op de bakplaat.
- Rol balletjes van het beslag van ongeveer 2,5 centimeter groot en verdeel deze over de bakplaat. Druk vervolgens de balletjes plat tot ronde koekjes.
- Doe de koekjes in de oven en bak ze 10 minuten op 200 graden. Draai de koekjes na 10 minuten om en bak ze nogmaals 10 minuten op 200 graden. Wanneer de koekjes klaar zijn haal je ze van de bakplaat en leg je ze op een ovenrooster. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de koekjes nog een keer op 10 minuten op het rooster met de ovendeur een klein kiertje open.
- Last but not least: laat de koekjes buiten de oven afkoelen en serveer ze daarna in een mooie glazen pot!
Shevan
op 24 Mar 2017