05 december 2017 
2 min. leestijd

Waarom jij vandaag nog de herfstgroenten en fruit in huis moet halen

Waarom jij vandaag nog de herfstgroenten en fruit in huis moet halen
Van groente en fruit krijg je nooit genoeg. Het is ontzettend lekker en ook nog eens heel voedzaam. Het is ideaal om in koude of warme maaltijden te verwerken of om gewoon als snack te eten. Helaas kan het best prijzig zijn en snel bederven als je even niet oplet. Gelukkig is er een oplossing: seizoensgroenten en fruit. Wij hebben de voordelen plus de lekkerste recepten met seizoensgroente en fruit voor jullie verzameld. De herfst is lekker aan de gang en dat betekent dat een aantal producten verdwijnen en deze plaats moeten maken voor anderen, gelukkig krijgen we er wel heerlijke groentes en fruit voor terug zoals pompoen of boerenkool. Het is weer tijd voor ovenschotels en stamppotten waarbij het water in je mond loopt, dus lees eerst even deze voordelen van de herfstgroenten en fruit voordat je straks naar de supermarkt gaat 😉.

1. Bespaar geld

Groenten en vooral fruit zijn vaak best wel prijzig, voor een doosje frambozen betaal je al snel drie euro. Als je je mandje goed gevuld hebt met veel groenten en fruit kan het totaalbedrag enigszins schokkend zijn. Groenten en fruit van het seizoen zijn er vaak in overvloed omdat het in die tijd van het jaar het beste gekweekt kan worden. De supermarkten kunnen het dus voor een wat goedkopere prijs verkopen omdat er genoeg van is in de voorraad, daarom is het ook vaak in de aanbieding. Door te kiezen voor seizoensgroente en fruit bespaar je geld en van het bespaarde geld kun je bijvoorbeeld dan gaan shoppen. Laat die aanbiedingen dus niet lopen!

2. Lekker voedzaam

Buiten dat de seizoengroenten en fruit super lekker zijn, is het ook nog eens erg voedzaam. Dat groenten en fruit goed voor je zijn wisten we natuurlijk wel, alleen de seizoengroenten en fruit zijn nog nét iets voedzamer. Hoe dan? Dit komt doordat het in de juiste tijd geteeld wordt. Alle vitamines, voedingsstoffen en mineralen blijven beter bewaard in de groenten en het fruit. Groenten en fruit moeten vaak uit een ander ver land komen en daardoor leggen ze meestal grote afstanden af. Tijdens deze reis verliezen ze wel eens hun vitamines, voedingstoffen en mineralen. Bij seizoensgroente en fruit blijft er altijd genoeg over en deze hoeven vaak ook geen lange afstand af te leggen. Je proeft ook echt het verschil of groente en fruit uit een bepaald seizoen komen of buiten het seizoen om zijn gekweekt.

3. Safer milieu

Last but not least, het milieu. Er wordt niet vaak over gepraat, maar het milieu is een serieus onderwerp waar we soms wat vaker bij stil moeten staan. Zoals we al zeiden, hoeven groenten en fruit van het seizoen een minder lange afstand af te leggen. Hierdoor wordt er dus ook minder gebruik gemaakt van chemicaliën. Er is dan minder transport en dat betekent dat er minder CO2 vrij komt in de wereld. Onze eigen Nederlandse boeren kunnen heerlijk zelf groente en fruit van het seizoen oogsten. Hiermee steunen we dus ook gelijk het milieu en de economie! Deze herfst kom je dus zeker geen tekort aan groenten en fruit. Het zijn er zo veel, dat we het helemaal begrijpen als je soms het overzicht kwijt bent. Wij hebben voor jullie onze favorieten herfstgroenten en fruit op een rijtje gezet, met heerlijke bijpassende recepten. Fruit: Groente: Wij hebben alle lekkere herfstgroenten en fruit al in huis gehaald. Welke ga jij halen?
Reactie plaatsen