Waarom beach bodies onzin zijn (+ win shoptegoed voor jouw nieuwe bikini)

De lente en zomer staan voor de deur. Comfortabele dikke winterjassen maken plaats voor croptops en de zonnebrillen komen tevoorschijn. De dagen worden langer en de mouwen worden weer korter. En dan komt de stress: 'Ben ik wel klaar voor het komende strandseizoen?' Ja, dat ben je zeker! De afgelopen jaren schoten bekende fitgirls, samen met hun coaching en kookboeken, als paddenstoelen uit de grond. Speciale schema’s voor ronde billen, strakke benen zonder cellulitis of zelfs een compleet schema voor een 'bikini body'. Het ideaalbeeld van ‘hoe dunner hoe beter’ maakte langzamerhand een grote verschuiving naar een gespierde bouw. En hoewel een schema als houvast fijn is, doken vele meiden massaal op deze drastische veranderingen in hun eet- en sportpatroon met de focus op zichtbare resultaten. Begrijp ons niet verkeerd... Is dit dé manier om jou van de bank af te krijgen? Dan moedigen we je zeker aan om je flink in het zweet te werken en die quinoasalade met sojabonen eens te proberen. Maar probeer voor jezelf er plezier in te houden en luister goed naar je lijf. Een superstrak lichaam zonder stralende glimlach staat immers ook niet mooi op het strand! En dat is nu precies de reden dat jij allang bikini-proof bent! Twijfel je nog?

Er goed uitzien van buiten, begint van binnen

Het blijft de waarheid die we soms nog eens moeten horen. Als jij lekker in je vel zit, dan straal je dat ook uit! Sport heeft namelijk niet alleen fysieke voordelen. Natuurlijk is het fijn om meer spierdefinitie te zien of om die skinny jeans eindelijk dicht te krijgen. Maar het is ook dé manier om mentaal voor jezelf te zorgen. Probeer ook eens je vriendinnen erop te wijzen dat het veel beter is om eens anders over ons lichaam te denken. Waarom mag je immers niet blij zijn met hoe je er nu uitziet? Waarom zou een blokje chocolade per se slecht zijn? Waarom zou het slecht zijn als je voelt dat je rust nodig hebt? Change your mindset about it!

Zorg goed voor je lijf

Nee, we hebben het hier niet meer over alleen sport en voeding, maar ook verzorging is heel belangrijk. Scrub je huid bijvoorbeeld regelmatig, smeer je huid goed in en neem een verzorgend masker. Draag je graag make-up? Zorg dan voor een zon- en waterproof variant van jouw favorites. Vergeet daarnaast ook je haar niet! Je haren hebben het vaak zwaar te verduren in de zomer.

Koop een bikini die bij je past

Bikini’s zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Heb je al jaren een triangel bikini in je kast liggen waar je je maar niet goed in lijkt te voelen? Probeer dan eens iets anders. Bijvoorbeeld een bikini met een beugel, een iets hoger broekje of een gave print. Misschien voel je je veel lekkerder in een goed ondersteunend bovenstukje of een broekje die niet bij elkaar gehouden wordt door strikjes. Duik dat pashokje in en probeer het uit! De perfecte bikini vinden lijkt soms een mission impossible, maar geloof ons: als jij confident bent, is die perfecte bikini vinden zo moeilijk nog niet ;)

Win nieuwe beachwear om deze zomer te rocken

Deze zomer wordt er eentje om nooit te vergeten! Oneindig lange avondjes op het terras, cocktails drinken op het strand en lunchen in het park, wij kunnen in ieder geval niet wachten. Om je alvast een zetje in de goede richting te geven, geven wij twee keer €100,- shoptegoed bij de Bijenkorf weg! Of je het nu gebruikt voor die nieuwe bikini, een gave zonnebril of een leuk strandtuniekje: jij gaat shinen deze zomer! Kijk maar eens in de webshop voor meer inspiratie. Wil jij dit shoptegoed winnen? Beschrijf dan in een reactie hieronder het moment waarop jij vol trots over het strand liep en wat jou hierbij geholpen heeft. De winnares kiezen wij op woensdag 5 april. Succes and rock your confidence!
How to get a bikini body? 1. Have a body 2. Go to the beach!