We hebben de mooie warme dagen nu echt achter ons gelaten, en we stappen de koude winterdagen in. Wanneer het eerder donker wordt, kunnen wij niet wachten om weer stamppot te gaan eten. Het geeft een echt winters gevoel en het is heerlijk. Ben je nou een beetje uitgekeken op de andijviestamppot, hutspot en zuurkoolstamppot? Voedzaam & Snel heeft nu een heerlijk en gezond alternatief voor stamppot. Veel soorten noten zijn goed voor ons, maar vooral
walnoten doen ons lichaam goed. Er zijn veel voordelen aan walnoten, maar een van de belangrijkste is dat walnoten rijk zijn aan eiwitten en vezels. Ze zitten vol met gezonde omega-3 vetzuren, die goed zijn voor gezonde bloedvaten en ons
hart. In dit recept zorgen de walnoten voor een lekkere
bite.
What you need (2 porties)
- Broccoli – 700 gram
- Zoete aardappel – 600 gram
- Gerookte zalm snippers – 200 gram
- Zachte geitenkaas – 100 gram
- Walnoten – 40 gram
- Verse dille - 3 takjes
- Rode ui – 1 stuk
- Knoflook – 1 stuk
- Bouillonpoeder – 1 eetlepel
Make, Shake & Bake
- Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook.
- Voeg aan het water de eetlepel bouillonpoeder toe.
- Schil de zoete aardappel en snijd het in blokken.
- Breek de broccoli in kleine stronkjes.
- Doe de broccoli en zoete aardappel in de pan met kokend water en kook het vijf minuten op matig vuur.
- Snijd de rode ui en knoflook tot snipperstukjes.
- Giet de broccoli en zoete aardappel af en laat het uitstomen in een grote schaal. Niet in de pan, want die gaan we nog gebruiken.
- Doe een beetje olie in de al gebruikte pan en fruit de rode ui en knoflook hierin.
- Voeg nu de broccoli en zoete aardappel er aan toe.
- Het is nu tijd om het te gaan stampen. Haal de pan van het vuur en stamp het tot een echte stamppot.
- Snijd de drie takjes dille fijn en voeg de dille, walnoten en gesnipperde zalm toe aan de stamppot.
- Schep het nog eens goed door elkaar en verdeel het over twee borden.
- Leg de geitenkaas er bij en de maaltijd is compleet.
Geniet van deze nieuwe stamppot tijdens deze koude dagen.