27 oktober 2017 
1 min. leestijd

Voedzame gembermuffins van amandelmeel

Voedzame gembermuffins van amandelmeel
De wintertijd is weer ingegaan, wat betekent dat de klok een uurtje terug is gezet. Dat extra uurtje slaap kunnen we allemaal wel gebruiken! Omdat wij in de herfst altijd nét wat meer in die baksfeer komen, delen wij een heerlijk recept voor muffins met jullie van Voedzaam & Snel. Lekker en gezond: doordat we amandelmeel gebruiken voor dit recept zijn de muffins niet alleen voedzaam, maar ook lekker van smaak. Door de ingrediënten worden de muffins niet alleen een genot om te eten, het zorgt er ook voor dat je gezond bezig bent.

Gember

Het amandelmeel dat we in dit recept gebruiken levert veel vitamines en mineralen op, maar ook de geneeskrachtige werking van gember mogen we niet vergeten. De smaak is nergens mee te vergelijken en het is een bijzonder product. Zo zou het ontstekingsremmend werken en helpen tegen misselijkheid. Het bevat bovendien veel antioxidanten, vitaminen en mineralen. Een specerij die thuishoort in een gezond eetpatroon!

What you need (6 muffins)

  • Amandelmeel – 300 gram
  • Roomboter – 100 gram
  • Verse gember – 40 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Banaan – 2 stuks
  • Gemberpoeder – 3 theelepels
  • Bakpoeder – 1,5 theelepel
  • Kaneel – 1 theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven allereerst voor op 180 graden.
  2. Meng het bakpoeder, gemberpoeder, amandelmeel en kaneel in een kom.
  3. Pel de bananen en prak ze tot moes.
  4. Doe de roomboter in een microwave-proof bakje en zet dit 30 seconden in de magnetron. Je kunt het ook smelten in een steelpannetje.
  5. Breek de eieren en voeg ze, samen met de bananenmoes en roomboter, toe aan de kom. Mix het goed door elkaar met de garde.
  6. Rasp en schil de gember. Voeg dit samen met het sap toe aan het beslag en verdeel dit goed.
  7. Nu is het beslag klaar om over de vormpjes te verdelen. Druk het beslag voorzichtig een beetje aan.
  8. De muffins mogen 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  9. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze even afkoelen op een rooster.
  10. Zet je favoriete serie op, maak een kop thee en kruip lekker met een muffin op de bank. Eet smakelijk!
Marianne
Door

Marianne

op 28 Apr 2018

Zou ik deze muffins ook met gemberbolletjes op siroop kunnen gebruiken, in plaats van verse gember? En zou ik dan ook 40 gram aanhouden? En dan wel de gemberpoeder gebruiken? Wel veel vragen hé? Vriendelijke groetjes, Marianne

Dani
Door

Dani

op 30 Apr 2018

Hi Marianna, Ja dat is zeker het proberen waard! Ben benieuwd! :)

Reactie plaatsen