16 november 2017 
1 min. leestijd

4x voedingsproducten waardoor jouw stress zal afnemen

4x voedingsproducten waardoor jouw stress zal afnemen
We hebben allemaal weleens last van stress. Zelf ben ik best gevoelig voor stress en ik probeer het dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Toch overkomt stress je soms zonder dat je het aan ziet komen. Deze vier voedingsmiddelen kunnen je helpen om weer te ontspannen. Deze voedingsmiddelen zijn alle vier makkelijk klaar te maken en eigenlijk kun je ze in iedere supermarkt wel vinden. Voeg ze toe aan je boodschappenlijstje en wie weet voel jij je over een tijdje weer heerlijk relaxt!

1. Bloemkool

Ik ben echt een bloemkool lover. Naast dat ik de smaak heel lekker vind, heeft bloemkool ook veel andere goede eigenschappen. Het is een bron van vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem, maar ook enorm belangrijk is tegen stress. Wanneer we stress hebben, verbranden we de vitamine C, en om de verloren vitamine aan te vullen kun je bijvoorbeeld heerlijke gerechten maken met bloemkool. Van een lekkere stamppot tot bloemkoolrijst, combinaties zijn er genoeg!

2. Spinazie

Spinazie bevat een hoge hoeveelheid magnesium. Magnesium is een mineraal dat ons lichaam relaxt houdt. Wanneer we stress hebben, kunnen we grotere hoeveelheden magnesium verliezen, wat zorgt voor extra stress en zere spieren. Spinazie bevat overigens ook veel vitamine B en C! Dit geeft ons energie om lange dagen te kunnen maken. Je kunt de spinazie verwerken in een smoothie, salades, soep en nog veel meer lekkere gerechten. Let op: laat het niet te lang koken, want dan verliest het zijn voedingswaarden.

3. Boekweit

Glutenvrije granen zijn hoog in vitamine B. Ik moet toegeven dat ik bijna nooit boekweit eet. Toch laten deze positieve effecten zien dat het heel belangrijk is voor ons stressniveau. Boekweit bevat een hoge hoeveelheid aminozuren, wat de bouwstenen zijn om eiwit aan te kunnen maken in ons lichaam. Ook ondersteunt het onze spijsvertering, het reguleren van de bloedsuikerspiegel, en verlaagt het de risico's op hart- en vaatziekten. Boekweit is rauw, gebakken, gekookt en in smoothies een goede toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon!

4. Zalm

Zalm is hoog in omega 3 vetzuren, deze voorkomen ontstekingen die ontstaan door stress. Vitamine B12 is een vitamine die goede effecten heeft op depressie, gemoedstoestand en dementie. Ook is zalm een fantastische bron van eiwitten. Wanneer ons zenuwstelsel goed functioneert, zullen wij over het algemeen minder stress hebben. Je kunt zalm bakken in de oven, in de pan of stomen. De leftovers kun je de volgende dag lekker in een salade of op een broodje eten.
Reactie plaatsen