08 december 2017 
1 min. leestijd

Voeding voor een healthy & happy vajayjay

Voeding voor een healthy & happy vajayjay
Het lukt ons steeds beter om op een bewuste manier voor onszelf te zorgen. Maar heb je weleens gedacht aan de verzorging van je down under? En nee, dan bedoelen we niet de uiterlijke verzorging, we hebben het hier over de vaginale gezondheid dames. Je hebt vast wel eens gehoord dat cranberry’s en cranberrysap kunnen helpen voorkomen van blaasontstekingen en vaginale infecties. Zo zijn er nog veel meer verschillende soorten voedingsstoffen die een enorme impact kunnen hebben op je vaginale gezondheid. Wij hebben een aantal voedingsstoffen voor jullie gevonden om je vajayjay happy te houden.

Appels

Laten we eens beginnen met appels, we kennen het gezegde ‘an apple a day keeps the doctor away!’, maar wisten jullie ook dat het iedere dag eten van een appel de bevrediging kan stimuleren? Uit recente studie is gebleken dat de vajayjay vochtiger wordt na het regelmatig eten van appels. Een appel bevat namelijk een bepaalde stof die het vrouwelijk hormoon oestradiol een boost geeft. De appel bevat ook polyfenolen die de doorbloeding in het vaginale weefsel kunnen stimuleren. Let’s eat appels all day!

Yoghurt

Yoghurt wordt vaak de hele dag door gegeten: als ontbijt, lunch of als toetje na het eten. Het eten van yoghurt is goed voor de flamoes, in yoghurt zit namelijk probiotica, dit zijn levende bacteriën en deze bacteriën hebben een positief effect op de gehele gezondheid maar voornamelijk op de flamoes. Deze probiotica versterken de vaginale microflora waardoor infecties en bepaalde schimmels minder makkelijk bij je flamoes zullen ontstaan. Heb jij bijvoorbeeld vaak last van blaasontstekingen? Probeer dan eens lekker yoghurt als ontbijt!

Groene thee

We hadden het al eerder over cranberrysap, maar sommige mensen kiezen liever voor een minder zoete optie: groene thee. Als jij vaak gevoelig bent voor infecties bij je intieme zone, probeer dan eens dagelijks groene thee te drinken. De kruiden in groene thee reinigen de urineweg en gaan de pijnlijke infecties tegen. Heb je nooit last van infecties? Houden zo, zorg dat je deze infecties blijft voorkomen door het regelmatig drinken van groene thee.

Vezels en groentes

De beste manier om je foef gezond te houden is door je dikke darm gezond te houden. De dikke darm houden we gezond door de juiste voedingsstoffen te nemen, voornamelijk vezelrijke voeding en het liefst zelfs 25 gram per dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte bonen door je salade of een bakje quinoa met groentes voor de lunch. Zelfs zoete aardappelen zijn een goede keuze om de flamoes gezond te houden.

Vette vissoorten

In vis zitten uiteraard de bekende omega-3 vetzuren die erg belangrijk zijn voor de algemene gezondheid. Overigens zijn deze bekende vetzuren in vis ook ontzettend belangrijk voor de bloeddoorstroming. Vitamine D zorgt namelijk voor de algemene circulatie en een betere bloeddoorstroming richting de intieme zone. Kortom, blijf de infecties voorkomen door bewust te kiezen voor je flamoes. Jij blij en je foef blij ;). Bron header: shape  
Reactie plaatsen