07 juli 2017 
2 min. leestijd

Vliegveld hacks: zo maak je jouw reis onvergetelijk!

Vliegveld hacks: zo maak je jouw reis onvergetelijk!
We hebben allemaal weleens een slechte ervaring gehad op het vliegveld. Lange rijen, ongeduldige reizigers en vertraagde vluchten zijn dingen die vaak voorkomen vlak voor je reis. Hier kun je als reiziger helaas niet zoveel aan doen. Hoe kun je het dan alsnog zo fijn mogelijk maken? Goed nieuws, want het is mogelijk om je bestemming te bereiken zonder onderweg een zenuwzinking te krijgen. Je kunt je van tevoren op alles voorbereiden. Dat maakt het wachten wat minder saai en zorgt ervoor dat je alsnog fris op je bestemming aankomt.

1. Houd je travel essentials in je handbagage

Reizen kan je moe en duf maken, en de droge lucht zorgt ervoor dat je huid ook droog aanvoelt. Neem wat tonic water, crème, flosdraad en gezichtsdoekjes mee in je handbagage. Je voelt je al een stuk frisser als je tussendoor een doekje over je gezicht kunt halen. Vooral na een dutje in het vliegtuig kun je dit wel gebruiken. Je kunt eventueel ook nog een slaapmasker en lekkere warme sokken meenemen. Altijd handig als je tussendoor even wilt slapen.

2. Blijf lachen

Wij houden van lachen en we denken dat heel veel mensen zich hier wel bij aan kunnen sluiten. Lach naar de mensen die jou helpen met inchecken. Zij maken het reizen een stuk eenvoudiger door op ieder moment klaar te staan voor de reizigers. Als je het personeel laat zien dat je hun hulp waardeert voelen zij zich ook weer vrolijk. Kleine moeite, groot resultaat.

3. Pak niet teveel in

Probeer de zwaarste dingen die je mee wilt nemen te vervoeren in je ruimbagage. Dit scheelt heel veel gesjouw op het vliegveld. Je kunt natuurlijk ook een kleine trolley als handbagage meenemen. Let wel op met de afmetingen en met elektronica. Zoek van tevoren even op of je het mee mag nemen in je handbagage.

4. Wees je bewust van de veiligheidsregels

Lees alle regels nog even voor vertrek door. Zo kom je niet voor onverwachte dingen te staan en bespaar je ook wat tijd. Deze regels verschillen per vliegveld en per maatschappij. Altijd handig dus om het even voor de zekerheid te checken!

5. Neem een lege fles mee

Het is belangrijk dat je genoeg water drinkt tijdens het reizen. Zo raak je niet uitgedroogd en blijf je fit tijdens een lange vlucht. Water kan heel duur zijn op het vliegveld en het is zonde om iedere keer bij de douane plastic flessen weg te moeten gooien. Bespaar geld door je eigen (herbruikbare) waterfles mee te nemen. Zorg er wel voor dat deze leeg is en er niet meer dan een liter in kan, want anders mag je 'm alsnog niet meenemen.

6. Kies voor de goede kleding

Wij dragen het liefst comfortabele kleding tijdens het reizen, waarin we vrij kunnen bewegen en af en toe even kunnen rekken. Kleding die lekker zit geeft je de ruimte om gewoon te kunnen bewegen. Zo heb je ook geen opgeblazen gevoel van het stilzitten aan het einde van je reis. Probeer vooral te genieten van je reis en alles wat je om je heen ziet!
Anneleen
Door

Anneleen

op 07 Jul 2017

Tip: als je vanaf Schiphol vliegt kun je ná de douane nog even naar buiten naast Gate D59! Geen rookarea, maar gewoon een soort dakterrasje :-)

Reactie plaatsen