19 april 2017 
1 min. leestijd

Vier bananendag met deze heerlijke recepten!

Vier bananendag met deze heerlijke recepten!
Happy bananaday! Zoals velen misschien wel weten zijn wij gek op bananen. Je kunt er echt van alles mee maken en bij ons ontbijt is een banaan dan ook niet te missen. We just love them! Ben jij, net als wij, ook zo'n bananen freak en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan zeker verder! Bananendag wordt eigenlijk alleen op Amerikaanse scholen en universiteiten gevierd, maar wij kunnen deze speciale dag natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. In Amerika komt er onder andere bananenpunch, bananensap, gegrilde banaan, bananenmousse en nog veel meer bij kijken. Wij drinken vandaag misschien geen bananensap, maar hebben wel een fijne dosis bananenreceptjes voor je! Our favorites!

1. Banaan pannenkoekjes

Onze nummer 1 blijft toch wel de pannenkoek! Dit zijn niet de oerhollandse pannenkoeken die we gewend zijn, maar ze zijn echt heerlijk. Wij krijgen maar geen genoeg van dit recept. Deze pannenkoekjes maken wij met cacao, honing, frambozen en nog veel meer lekkers!

2. Cake met banaan

Wij zijn gek op cake. Van deze heerlijke cake met banaan en kokos kun je gerust een plakje (of twee) extra pakken! Vier jij binnenkort je verjaardag? Zet dan deze lekkere bananencake op tafel. Gegarandeerd een hit, geloof ons maar.

3. Brownies met dadels en banaan

Heb jij af en toe ook zo'n zin in chocolade? Wij wel! De brownies die wij kennen zitten helaas vaak vol met suiker en onnodige toevoegingen. Gelukkig hebben wij ook daar een duurzamere optie voor, want deze brownies smaken echt geweldig. De dadels en banaan maken het lekker zoet. Try it out!

4. Bananenijs met kokos en basilicum

Het wordt weer wat warmer buiten en dat betekent dat ijsjes daar eigenlijk ook wel bij horen. Persoonlijk vinden wij schepijsjes toch wel het lekkerst, maar waarom zou je het ijs niet zelf maken? De basis van bananenijs bestaat uit kokoswater en banaan. Je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen en het zo lekker maken als je zelf wilt. Yum!

5. Double chocolate bananenbrood

Het maken van bananenbrood is best simpel, maar het standaard bananenbrood gaat na een tijdje misschien een beetje vervelen. Dit verrukkelijke bananenbrood bestaat uit heel veel lekkere ingredi├źnten, waaronder cacao en chocolade! Do we need to say more?
Reactie plaatsen