13 juni 2016 
1 min. leestijd

Video #24: Wat als vrouwen zich als mannen gedragen in de gym?

Video #24: Wat als vrouwen zich als mannen gedragen in de gym?
Yahoo! ontwikkelt een serie genaamd The Flip Side. Hierin worden mannen- en vrouwenstereotypes omgewisseld. In deze aflevering van de internetserie worden de vaste rituelen van de typische fitgirls gewisseld met die van de echte meatheads. Vind jij die mannen ook zo vervelend die bij iedere set de longen uit hun lijf schreeuwen? Erger jij je ook aan die spierbundels die recht voor je neus staan te flexen voor de spiegel? Hoe zou het eruit zien als vrouwen dit zouden doen? Yahoo! besloot de rollen om te draaien en de seksistische stereotyperingen op een grappige manier aan het licht te brengen in een filmpje.
Terwijl de vrouwen praten over proteïne en monstrueuze aantallen calorieën, zijn de mannen in het workoutzaaltje hun dagelijkse beslommeringen aan het bespreken. Wanneer de vrouwen hun borst, schouders en armen aanbidden, staan de mannen hun kontje te bewonderen, de vrouwen pompen het zware gewicht, de mannen doen aan yoga en omhelzen hun seksualiteit bij een workshop paaldansen. De alombekende stereotypes vliegen je om de oren en ik moet eerlijk zijn, heel veel stereotypes ben ik nog niet tegengekomen of heb ik ook bij het andere geslacht gezien.

Stereotypes

Zo zijn de mannen juist diegene die elkaar vertellen dat ze er goed uitzien, helpen zij elkaar in plaats van dat ze vrouwen lastigvallen en zie ik hen ook wel eens stiekem naar hun kontje kijken. Daarentegen zijn vrouwen echt niet zo'n zwakkelingen zoals ze hier in het filmpje gepresenteerd worden. Wij moedigen elkaar ook aan tijdens het benchpressen, slaan onze cardio vaker over dan we willen, en flexen ook vaak genoeg onze biceps. Het filmpje legt wel op een heel grappige manier de stereotypes weer, maar is naar mijn mening, ondanks dat ik er echt om moest lachen, een beetje achterhaald. De typische fitnessman anno 2016 staat met iedere andere alpha zijn fitnesskennis te delen tussen zijn squat-, deadlift- en benchpressessets door. Hij heeft het erover hoe moeilijk zijn cut is na een lange bulk en schept op over zijn bench PR. En de vrouwen? Die lopen daar met opgeheven kin tussen, maken hier en daar wat Instagramshots, bekijken zichzelf stiekem in de spiegel en roepen voortdurend dat hun sixpack wel even kan wachten, want friet, donuts en wijntjes. Ach ja! Stereotypes zijn niet voor niets stereotypes. Er moet vooral om gelachen kunnen worden. Vrouwen en mannen zijn nu eenmaal als Venus en Mars en wat is nou leuker om deze eens in de zoveel tijd eens om te draaien?
Reactie plaatsen