28 december 2017 
2 min. leestijd

Verbeter je stoelgang met deze 4 producten

Verbeter je stoelgang met deze 4 producten
We vinden het vaak een beetje awkward om hier over te praten: de stoelgang. We hebben er allemaal mee te maken, dus laten we er voor kiezen om er open over te zijn. Of zit je liever in je eentje met buikpijn? Nee toch? Het zit even niet lekker, je buik begint te rammelen en je hebt een opgeblazen gevoel. Misschien moet je bij jezelf even afvragen wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Komt het bijvoorbeeld door stress, lichamelijke veranderingen, verkeerd eten of door iets anders? Laten we even goed voor onszelf blijven zorgen door het allemaal lekker in beweging te houden. De spijsvertering begint namelijk bij de mond en eindigt bij de... ;-) Deze vier producten kunnen je helpen bij je wc-momentje.

1. Havermout

Mmmmm, wij zijn gek op havermout! Havermout bevat veel vezels die makkelijk kunnen oplossen. Het helpt je lichaam bij de spijsvertering waardoor het allemaal lekker op gang blijft. Kies er bijvoorbeeld voor om de dag goed te beginnen met havermout. Je kunt havermout heerlijk combineren met andere voedzame producten zoals frambozen of blauwe bessen. Daarnaast is havermout ook een perfect ingrediënt voor bakproducten zoals een ontbijttaart of havermoutmuffins. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, we blijven er in ieder geval lekker vol van zitten. Genoeg voordelen dus om havermout te eten, havermout maakt gewoon onze dag goed.

2. Zwarte bonen

"Yep, dat kwam door de bonen van gisteravond." Naast dat er al wat lucht ontsnapt na het eten van bonen, gebeurt er nog veel meer. Er zitten namelijk veel oplosbare vezels in zwarte bonen. Oplosbare vezels worden afgebroken in de dikke darm en zorgen er voor dat de ontlasting luchtig en soepel blijft. Je hoeft er maar weinig van te eten en ze maken je uitstapje naar de badkamer wat aangenamer.

3. Water

Water is altijd de oplossing voor het lichaam, het is een goed medicijn tegen bijna alles. Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water en water heeft een grote invloed op de stoelgang. Het drinken van water heeft namelijk veel voordelen. Naast dat het zorgt voor regelmaat, houdt het je gehydrateerd en houdt het ook je lichaam schoon door ontgifting van afvalstoffen. Blijf dus vooral lekker veel water drinken en misschien komt het er ook op die manier uit.

4. Aardbeien

Op dit moment is het niet het beste seizoen om de lekkerste aardbeien te vinden, maar ze liggen zeker in de supermarkten. Je kunt ze door je kwark doen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te vermalen voor een overheerlijke rode smoothie. Aardbeien zijn erg voedzaam en bevatten veel vezels door hun zaden. Ze helpen je lichaam om het wat makkelijker naar beneden te duwen. Dat is wat we willen, toch? Blijf dus vooral bewust je producten kiezen. Je bent wat je eet, zeggen ze wel eens. Neem rustig de tijd voor je wc-momentjes en doe het vooral niet in een rush. De één moet drie keer per dag en de ander moet drie keer per week, allemaal normaal ;). Onze expert, beweeg- en lifestyleadviseur Yentl Westerbaan, beaamt dit volledig.
Reactie plaatsen