Redactie
12/29/2017
2 min
0

Verban negativiteit uit je leven met deze 4 stappen

12/29/2017
2 min
0
Of het nou op de werkvloer is, thuis of gewoon op straat, we hebben dagelijks te maken met negativiteit. We hebben allemaal wel eens van die dagen dat alles tegenzit: je zit niet helemaal lekker in je vel, je sociale contacten werken ook niet met je mee en het gaat gewoon niet hoe jij het wilt. Negativiteit houdt ons tegen, en dit mogen we niet laten gebeuren. Door uit je negativiteit te stappen haal jij zoveel meer uit het leven en uit jezelf, probeer maar eens. Verandering is niet makkelijk, dat geven we toe, maar negativiteit brengt je ook nergens. Je werkt jezelf alleen maar tegen door negatief door het leven te gaan. Denk eens bij jezelf na waarom het niet gaat zoals jij wilt en wat je hier aan zou kunnen veranderen. Wij helpen je met deze vier stappen om de negativiteit uit je leven te verbannen.

Kijk terug

Voordat je de negativist in jezelf wilt veranderen, moet je de eerste en beste stap nemen en dat is: begrijpen waar het vandaan komt. Negatieve patronen ontstaan vaak al in je kindertijd doordat je ouders je bepaalde dingen leren en meegeven. De ervaringen uit je verleden geven je de optie om te vallen, op te staan en ervan te leren. Kijk terug naar het verleden, maar leef in de toekomst.

Vecht

Het levert je niets op als je alleen maar nadenkt over wat er allemaal fout gaat, maar je moet er ook tegen vechten. Alleen jij kunt je leven veranderen door te vechten tegen je negativiteit. Luister niet naar de stemmen in je hoofd die je vertellen dat je het niet kunt, maar bekijk het leven eens vanuit je positieve bril. Ga met jezelf de uitdaging aan door je energie op de juiste manier te gebruiken en te vechten tegen je negativiteit.

Offer

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit rozengeur en maneschijn, dat is onmogelijk. Maar jij hebt zelf in handen of je elke dag je beste beentje voor zet. Veranderingen in het leven gaan natuurlijk niet zo makkelijk als het klinkt, er valt genoeg om op te offeren, vergeet dat niet. Overweeg met jezelf wat je bereid bent om op te offeren en hoe hard je daarvoor wilt werken. Ligt het bijvoorbeeld aan die saaie kantoorbaan die je al twintig jaar hebt? Misschien is het tijd voor iets anders. Het omzetten van je negativiteit kost nou eenmaal tijd en moeite en is niet in één zucht gedaan.

Accepteer

Kijk eens om je heen: je hebt genoeg lieve vrienden, vriendinnen en familie om je heen die je alle liefde van de wereld gunnen. Probeer deze liefde eens te accepteren en je zult gelijk wat positiever in het leven staan. Daarnaast is zelfwaardering ook een grote factor die een positieve bijdrage levert in het leven. Kop op en houdt de hoop in de schoenen. Zolang het universum nog niet helemaal werkt hoe wij willen, moeten we zelf maar zorgen dat we positief door het leven gaan door het beste ervan te maken. JIJ hebt zelf de touwtjes in handen en het zal het allemaal waard zijn.
Reacties
Categorieën