23 februari 2018 
2 min. leestijd

Verander je mindset en creëer een gelukkig leven

Verander je mindset en creëer een gelukkig leven
Bij Gezonder-Nederland zijn de twee kernwoorden ‘gezond’ en ‘gelukkig’. Deze twee begrippen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar op verschillende manieren. Wanneer je in een minder fijne periode in het leven zit, is bewust eten en voldoende bewegen vaak lastiger te realiseren, omdat je energielevel dit niet altijd toelaat. Wanneer je bewust bezig bent, ben je beter opgewassen tegen de minder fijne periodes in het leven. Verander je mindset en creëer een gelukkig leven. Persoonlijk geloof ik in een aangeleerde mindset. Dit houdt in, dat jij zelf in staat bent om je manier van denken (mindset) te veranderen. Waarom is dit dan zo belangrijk? Dat is heel erg simpel: iedereen heeft recht om gelukkig te zijn.

Alles draait om de juiste mindset

Ken je van die (succesvolle) mensen, die altijd geluk lijken te hebben? Ken je ook die enkelingen die altijd maar ongeluk lijken aan te trekken? Stop dan even met lezen en denk eerst even na over hoe die twee verschillende mensen in het leven staan. ‘Succesvolle’ mensen, wat dat ook voor jou mag betekenen, staan vaak simpelweg anders in het leven. Zij kijken anders tegen bepaalde situaties aan. Als we het even heel zwart-wit omschrijven, dan heb je dus 'succesvolle' mensen en ‘pechvogels’.

Het verschil tussen deze mensen in zwart-wit

Mensen die veel tegenslagen ervaren, vinden vaak dat het leven hun overkomt en ze denken meestal in beperkingen. Ze investeren niet in zichzelf en denken vaak negatief. Succesvolle mensen zijn overtuigd van het feit dat zij het leven zelf creëren, en zij denken in mogelijkheden. Ze investeren in zichzelf en denken positief.

Jouw mindset is de richting die jij aan je leven geeft

Wanneer we geloven dat we zelf onze mindset kunnen aanpassen, kunnen we richting geven aan onze resultaten. Om dit te kunnen doen, hebben we mentale kracht nodig.

Vier oefeningen om je mindset te veranderen en je leven op een positieve manier in te richten

Oefening 1: Noteer wat voor jou de definitie is van een gelukkig en succesvol leven. Dit is niet voor iedereen gekoppeld aan geld, zakelijk succes of sportprestaties, dit kan ook te maken hebben met bijvoorbeeld jouw gezinsleven. Oefening 2: Omschrijf hoe jouw ideale leven er uitziet. Hoe zou jouw leven er uitzien als je wist dat alles zou lukken? Oefening 3: Welke acties moet jij ondernemen om dit te bereiken? Moet jij gewoonten veranderen, wil je iets aan jezelf veranderen of moet je een bepaalde eigenschap verder ontwikkelen? Oefening 4: Omdat je ideale leven zich niet van de ene op de andere dag kan ontwikkelen, daag ik je uit om 30 dagen elke dag stil staat bij jouw ideale leven, en wat jij moet veranderen om het te bereiken. Wanneer je dit echt wilt bereiken, zul je tijd en aandacht er aan moeten besteden. Maak elke dag vijf minuten tijd vrij om hierbij stil te staan en noteer het. Ook al is het elke dag grotendeels hetzelfde, prent het jezelf in. Vergeet de beren op de weg. Er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Dus, blijf jij denken in beperkingen? Of ga je stappen ondernemen om een gelukkiger leven te leiden? Your choice.
Reactie plaatsen