12 mei 2017 
1 min. leestijd

Vegetarische pasta uit de oven

Vegetarische pasta uit de oven
Wij eten misschien niet allemaal vegetarisch, maar ook wij willen af en toe wat minder vlees eten. Dit vegetarische recept van Voedzaam & Snel voor een snelle pasta is perfect voor een drukke dag! Er zitten veel groenten in en om het helemaal af te maken strooien we er wat kaas overheen. Dit recept is het bewijs dat maaltijden zonder vlees ook heerlijk zijn. Het is naar mijn mening niet nodig om iedere dag een stukje vlees of vis te eten. Daarom vervang ik maaltijden waar normaal vlees in is verwerkt met dit soort lekkere recepten. De invloed van vleesproductie op het milieu is groot. Voor 1 kilo rundvlees is er ongeveer 15.000 liter water nodig. Je kunt het beste kiezen voor vlees uit Nederland, omdat veel van het rundvlees dat normaal in de winkels te vinden is uit Brazilië komt. In Brazilië ligt de CO2 uitstoot per kilo vlees ruim 11 kilo hoger dan bij vlees uit Nederland.

What you need (2 porties)

  • Broccoli - 400 gram
  • Aubergine - 1 (200 gram)
  • Volkorenpasta - 200 gram
  • Pomodoritomaten uit blik of pot - 1
  • Geraspte jonge kaas - 40 gram
  • Peterselie - 5 takjes
  • Peper en zout - naar smaak

Make & Bake

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pasta en haal de pan 2 minuten eerder dan aangegeven op de verpakking van het vuur.
  3. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze met een beetje olie 5 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de broccoli roosjes en de steel toe aan de pan en bak dit ook 5 minuten.
  5. Lek de pasta uit en doe deze, samen met de tomatenblokjes, in de pan.
  6. Mix alles door elkaar.
  7. Breng het op smaak met wat zout en peper.
  8. Verdeel je pastamix in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen.
  9. Doe de schaal in de oven en zet de timer op 15 minuten.
  10. Zodra het gerecht klaar is kun je de gehakte peterselie over de pasta strooien.
 
Reactie plaatsen