16 maart 2017 
1 min. leestijd

Comfort food: Vegetarische lasagne van broccoli en courgette

Comfort food: Vegetarische lasagne van broccoli en courgette
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Dit recept voor vegetarische lasagne is een stuk gezonder dan de originele versie en bevat ook nog eens lekker veel groenten! Met lasagne kan je denk ik bijna iedereen wel een plezier doen. De originele versie is vaak helaas een bommetje van koolhydraten en heel veel kaas. Dit hoeft natuurlijk niet erg te zijn, want wie houdt er nou niet van? Daarnaast wordt er ook meestal gehakt voor gebruikt. Als je vegetarisch of veganistisch eet moet je dus weer op zoek naar een vegan friendly versie. Heb je vandaag even zin in een gezondere variant en ben je op zoek naar vegetarische lasagne, dan is dit recept zeker een aanrader! Groenten eten is natuurlijk erg gezond en heel belangrijk. Dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en soms kan het best lastig zijn om de juiste hoeveelheid groenten te eten per dag. Gelukkig zit deze lasagne er boordevol mee. Groenten eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo zijn in dit recept de lasagnebladen vervangen door courgette en het gehakt is vervangen door broccoli. Zeg maar hallo tegen al die veggies!

What you need (2 porties)

  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Broccoli – 350 gram
  • Courgette – 350 gram
  • Tomatensaus – 400 gram (naturel, zonder toevoegingen. Deze kan je ook zelf maken met tomaten!)
  • Knoflook – 2 tenen
  • Basilicum – 10 blaadjes
  • Peper en zout – naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm, voordat je aan de slag gaat, de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de broccoli in hele kleine stukjes of maal de broccoli fijn in de keukenmachine.
  3. Doe de broccoli samen met de tomatensaus in een pan.
  4. Versnipper de basilicum en knoflook en voeg dit toe aan de tomatensaus.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de tomatensaus voor 10 minuten op een laag vuurtje. Roer hier af en toe even doorheen.
  7. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken (zodat ze lijken op lasagnebladen).
  8. Bouw in een ovenschaal de lasagne.
  9. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 20 minuten in de oven.
Enjoy!
Reactie plaatsen