Vegetarische herfstlasagne met pompoen en courgette
Ja ja, het is weer de tijd van het jaar dat we pompoen kunnen eten. Heb jij nou nog geen idee met welk recept je pompoen kunt gebruiken? Voedzaam & Snel heeft weer een heerlijk herfstrecept klaarstaan. Het duurt wel even voor alles klaar is, dus houd dat in je achterhoofd. Je bent om precies te zijn 20 minuten bezig met de voorbereiding en de lasagne moet één uur in de oven. Je zet dan ook wel een prachtstuk op tafel. Laat de blaadjes maar van de bomen vallen, zet de kaarsjes lekker aan and let’s go! Heb je ooit een Halloween pompoen proberen te maken? Dan weet je hoeveel werk het is om de binnenkant van de pompoen te ontmaskeren. Het is handig om dat te doen op een vrije dag, of de dag voordat je deze lasagne gaat maken. In stap 6 tot en met stap 9 wordt uitgelegd hoe je een pompoen schoonmaakt.
What you need (2 porties)
- Kleine pompoen - ongeveer 600 - 800 gram
- Gezeefde tomatensaus – 400 gram
- Geraspte kaas – 80 gram
- Basilicum – 10 gram
- Courgette – 1 stuk
- Tomaat – 1 stuk
- Knoflook – 1 teen
- Zout en peper – naar eigen smaak
Make, Shake and Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de gezeefde tomatensaus in een kleine pan op laag vuur.
- Snijd basilicum fijn en voeg het toe aan de pan met tomatensaus.
- Pers de knoflook uit boven de pan, roer het geheel goed door elkaar.
- Breng de tomatensaus eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Maak de pompoen schoon onder de kraan en snijd deze doormidden.
- Schep met een grote lepel de zaadlijsten eruit.
- Snijd de helften ook doormidden. Je hebt nu vier stukken.
- Snijd de pompoen in zo dun mogelijke plakken.
- Maak de courgette goed schoon met water en snijd deze in dunne plakken.
- Pak een kleine ovenschaal en leg op de bodem een laagje pompoen.
- Druk de pompoen een beetje aan en giet een paar scheppen tomatensaus eroverheen.
- Verdeel de saus met een lepel over de hele ovenschaal.
- Leg vervolgens de plakken courgette eroverheen.
- Begin nu weer met de pompoen en ga door tot alles op is.
- Snijd de tomaat in dikke plakken.
- Strooi de geraspte kaas over de lasagne en leg de tomaat op de kaas.
- Plaats de ovenschaal nu in de oven en wacht 60 minuten.