26 januari 2018 
1 min. leestijd

Ook voor de vegetariërs onder ons: vegetarische broccoli lasagne

Ook voor de vegetariërs onder ons: vegetarische broccoli lasagne
Van de Italiaanse keuken krijgen wij nooit genoeg. Heerlijke pasta’s, pizza’s of natuurlijk lasagne. Het beste is om dit natuurlijk in Italië te eten waarbij het gebracht wordt door een Italiaanse ober met een snor. Helaas is Italië niet om de hoek, maar Voedzaam & Snel heeft een vegetarische broccoli lasagne gemaakt die het goed maakt. Lasagne moet lang in de oven, dus neem een wijntje in de hand en duik lekker de keuken in. In de sportwereld is broccoli echt een must. Broccoli is ook in veel verschillende gerechten te gebruiken. Daarnaast is broccoli echt een vitaminebom, het bevat namelijk vitamine A, B, C, E en K. Daarnaast bevat het ijzer, kalium, mineralen, mangaan, magnesium en calcium. Genoeg redenen dus om deze groene vriend in jouw gerechten te verwerken. Je kunt broccoli koken, maar ook stomen of wokken. Voordeel: broccoli is het gehele jaar verkrijgbaar.

What you need (2 porties)

  • Passata – 500 gram
  • Broccoli – 450 gram
  • Volkoren lasagnebladen – 150 gram
  • Geraspte jonge kaas – 150 gram
  • Snoeptomaatjes – 100 gram
  • Pijnboompitten – 30 gram
  • Knoflook – 3 tenen
  • Witte ui – 1 stuk
  • Olie – 1 eetlepel
  • Peper en zout – naar eigen smaak

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm ten eerste de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper daarna de witte ui. Zet een ruime pan op met wat olie en fruit de ui.
  3. Wanneer de ui aan het bakken is, snijd je de broccoli in roosjes en snijd je de stam in stukken. Maal dit met een keukenmachine fijn.
  4. Plaats nu de broccoli bij de ui en bak dit vijf minuten.
  5. Pel ook de knoflook en snijd het in kleine stukjes.
  6. Voeg de knoflook, de pesto, de passata en de pijnboompitten aan de pan toe. Schep dit goed door elkaar. Breng het nu op smaak met peper en zout.
  7. Tijd om te gaan bouwen. Pak een kleine ovenschaal van ongeveer 25x19x3 centimeter.
  8. Begin de lasagne met saus. Bedek nu de bodem met saus en beleg met lasagnebladen. Herhaal dit tot het mengsel op is.
  9. Schut ondertussen de geraspte kaas over de lasagne.
  10. Snijd ook de snoeptomaatjes in plakjes en verdeel dit over de lasagne.
  11. Plaats de lasagne in de oven voor 50 minuten. Daarna kun je heerlijk genieten!
Enjoy van deze heerlijke vegetarische broccoli lasagne!  
Reactie plaatsen