15 september 2016 
3 min. leestijd

Meet VeganAnimal; het nieuwe, duurzame fashion label van onze Cilla! (+ WINACTIE!)

Meet VeganAnimal; het nieuwe, duurzame fashion label van onze Cilla! (+ WINACTIE!)
Deze zomer schrijft Cilla alweer een jaar voor Fitgirls! Wow, wat gaat de tijd belachelijk snel. En wat er in een jaar tijd allemaal kan gebeuren is echt bizar, girls. Cilla is inmiddels afgestudeerd communicatie- en informatiewetenschapper, veganist geworden, heeft opeens twee (!) eigen zaken én... ze is ook nog de trotse nieuwe Content Manager van Fitgirls.nl geworden. Whoohoooo! Cilla: Laat ik eerst eens beginnen bij dat laatste! Want my gawd, wat ontzettend blij ben ik met deze fantastische nieuwe job. Ik ben onderdeel van het stoerste en meest awesome damesteam van het land! Fluitend naar mijn werk in het kwadraat, zeg ik je. Uiteraard blijf ik wel gewoon artikelen schrijven voor het platform en kun je nog steeds uitgebreid meegenieten van mijn vreemde leven, mijn socially awkward situations en mijn vegan lifestyle. En oh ja, mijn laatste hormoonvrije Ladycomp update hebben jullie ook nog tegoed. Stay tuned...

#Girlboss

Maar! Er is nóg iets heel cools gebeurd wat ik jullie moet vertellen. Naast mijn blog Squatcilla.nl ben ik namelijk, samen met mijn hubbie, Tom, een groen, duurzaam kledingmerk begonnen: VeganAnimal.nl. En nee, niet omdat ik nou zo’n fashiontijger ben en nee, ook niet omdat ik zo graag een tweede zaak wilde. Integendeel. Het is een vreselijk gedoe. Maar nu het zover is, tja... Het is fantastisch. Ik krijg er zoveel energie van! vegananimal-squatcilla-fashion-vegan

Hoe begon het?

Het idee begon eigenlijk na mijn Vegan Challenge in januari. Ik was al vegetariër vanaf mijn 12e, maar door alle akelige gebeurtenissen met dieren, de milieuschade die de bio-industrie veroorzaakt én voor mijn eigen gezondheid, probeerde ik om 10 dagen vegan te eten. Ik deed er verslag van op mijn blog en merkte dat het zo verbazingwekkend easy ging, dat ik na mijn challenge gewoon door ben gegaan met vegan voeding. En eerlijk? Ik eet lekkerder en voel me beter dan ooit! Als je goed weet wat je precies qua voedingsstoffen combineert en let op wat je binnen krijgt, is het meer dan prima te doen. Ja, óók als je meer dan 4x per week aan krachttraining doet, dus. Op een gegeven moment zocht ik een leuk shirtje voor in de gym, met een knipoog naar mijn plant based voer. Maar die kon ik niet vinden. Óf ze waren slecht van kwaliteit, óf er stonden rare, schreeuwerige teksten op in een afzichtelijk lettertype, óf ze waren te geitenwollensokkerig... Anyway, ik vond ze dramatisch. Ik had het erover met Tom en hij kwam met dé oplossing: dan doen we het toch zelf?! Eerst als semi-grapje, maar het grapje werd al snel een gesprek. En zoeken naar een drukbedrijf. En een offerte. En een bezoek aan de KvK. En... juist. Het bestellen van de shirts. BAM! [caption id="attachment_21577" align="aligncenter" width="1000"]vegananimal-squatcilla-vegan-fashion Foto: K. Delsink[/caption]

VeganAnimal

En opeens was het daar: ons eigen, duurzame label. Eerst even rustig geprobeerd met alleen shirtjes, maar nu liggen ze al bij een toffe winkel in Amsterdam. De website gaat als een speer en nu willen we natuurlijk meer, meer, MEER! The sky is the limit, right? Zoals gezegd ben ik helemaal niet zo into fashion; maar dit gaat veel verder dan dat. We willen het meest duurzame merk worden dat er bestaat! Zó duurzaam, dat het beter is als je het wel draagt dan dat je het niet doet. ‘Huh, hoe dan?’ Door gebruik te maken van materialen die eigenlijk al waren ‘afgeschreven’. Wist je bijvoorbeeld dat je van plastic uit zee hele toffe, niet van echt te onderscheiden, vegan ‘leren’ tassen kan maken (net als van ananasschillen en paddenstoelen, trouwens)? Al onze shirts worden gemaakt van 100% bio, eco katoen en er is geen kinderhand aan te pas gekomen. De inkt is uiteraard vegan en zelfs de doosjes waar we ze in versturen zijn gerecycled. Door dit soort materialen te gebruiken, ‘ruim’ je de natuur op, zorg je voor een beter welzijn van mens en dier en zie je er zelf ook nog eens awesome uit. VeganAnimal is er absoluut niet alleen voor vegans, maar juist voor álle mensen die hun steentje willen bijdragen aan duurzaamheid. In de breedste zin van het woord. Wij willen de wereld nóg mooier maken met ons merk, samen met jou. Are you in? Winnen? Jaaaaa, en jullie raden het al, ik ga een VeganAnimal shirtje verloten onder de lezers van Fitgirls.nl! Dat kan een exemplaar zijn voor jezelf, maar ook voor je lieve vriend(in). Laat in de comments of onder de Fitgirls Facebookpost weten waarom jij dit shirtje verdient en... wie weet! Liefs, Cilla
Laura Helmantel
Door

Laura Helmantel

op 15 Sep 2016

Jaaa wat een toffe shirts(en eindelijk vegan shirts die niet van belachelijk ver moeten komen), ik heb er zeker 1 nodig voor fitness en paaldansen. Ga er sws een halen maar winnen zou natuurlijk nog leuker zijn!

Leontiene
Door

Leontiene

op 15 Sep 2016

Super graag zou ik een shirtje willen winnen. Maar agh wie wilt dat jou niet!? Het zou de kers op de taart zijn voor mijn sport prestaties en clean eating. Ben onwijs goed bezig al zeg ik het zelf haha ik doe in ieder geval onwijs mij best. Nu zit ik in mijn 4de herstel jaar van kanker. Nog 1 jaartje en dan helemaal schoon!! Joepie

Sabine Plag
Door

Sabine Plag

op 15 Sep 2016

Aaah wat een super leuke shirts! Ik eet nu sinds een paar weken vegan en ik ben helemaal om. Zo'n shirt zou helemaal geweldig zijn om tijdens mijn krachttraining sessies in te kunnen pronken!

Kim
Door

Kim

op 15 Sep 2016

Ik wil alleen maar zeggen: "Supertof!" én die wil ik winnen TUUK!

WATCHriseet
Door

WATCHriseet

op 16 Sep 2016

Hi Cilla! Ik zou graag een shirt winnen!gewoon omdat het leuk is om iets te winnen natuurlijk en om dat het vette shirts zijn!:) Jullie vlogs zijn super leuk om naar te kijken, leuk stel zijn jullie!niet zo serieus, heerlijk!happy day!X Christa

Maud
Door

Maud

op 16 Sep 2016

Om mijn 6 maanden veganniversary te vieren!

Marit
Door

Marit

op 16 Sep 2016

Whaaaa! Yes! Yes! Wanna win! Omdat ik drie keer per week hardloop/bootcamp samen met mijn hond en ik graag de vegan/plant-power message verspreid :-) RaWr!

Sonja Visch
Door

Sonja Visch

op 16 Sep 2016

Wat een gave shirts ! Ik zou graag een van deze shirts willen winnen om me extra te motiveren om fit te worden en ondertussen natuurlijk the vegan massage te kunnen verspreiden

Anita H.
Door

Anita H.

op 17 Sep 2016

Ik heb echt geen enkel idee waar ik een VeganAnimal shirt VERDIEN. Dat ik helemaal niets meer heb om aan te trekken, kan ik ook niet zeggen. Wel dat ik het winnen van deze actie ten zeerste zou weten te waarderen. Hopelijk heb ik het geluk aan mijn zijde.

Fiz
Door

Fiz

op 20 Sep 2016

Wat een leuke shirts, ik verdien er denk ik niet eentje maar het zou wel ontzettend gaaf zijn :D

Reactie plaatsen