Vega BLT burger met zeewierbacon en truffelmayo
Burgers, we freaking love it. We vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en we waren ontzettend benieuwd naar de zeewierbacon van Seamore. Je zult nu wel denken, what the hell is dit nu weer?! Maar geloof ons, dit is de lekkerste burger die je ooit hebt gegeten! De combinatie van zeewierbacon met een vegetarische burger, cheddar en truffelmayonaise zorgt voor een echte smaaksensatie in je mond. Zeewierbacon van Seamore is 100% natuurlijk en onverwerkt. Dit alternatief voor gewone bacon is plantaardig, gezond en duurzaam. Wanneer je de zeewierbacon bakt verandert het in een groene kleur en wordt het lekker knapperig. Een heel klein nadeel: het ziet er niet uit als bacon. Maar wat moeten we nu met die zeewierbacon? Na even brainstormen is de vega BLT burger met zeewierbacon en truffelmayonaise ontstaan. Bacon en burgers zijn een gouden combinatie dus dit recept moesten we uitproberen!
What you need (2 burgers)
- 4 stukjes zeewierbacon (Seamore, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- 2 burgerbroodjes
- 2 vegaburgers
- 2 plakjes cheddar
- 1 tomaat
- 1 bosui
- Handje gemengde sla
- Truffelmayonaise
Make & Shake
- Snijd de tomaat in dunne plakjes.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes.
- Bak de vegaburgers in een klein beetje olijfolie volgens de verpakking.
- Leg in de laatste minuut het plakje cheddar op de burger en bak dit kort even mee (niet omdraaien!).
- Bak in een andere pan, in een flinke laag olie, de zeewierbacon (het is belangrijk dat je de zeewierbacon volgens de verpakking bereidt!).
- Snijd het burgerbroodje doormidden en beleg het met een beetje gemengde sla.
- Leg de burger op de sla, met de cheddar aan de onderkant.
- Smeer nu een beetje truffelmayonaise op de burger.
- Beleg de burger vervolgens met 2 plakjes tomaat, 2 stukjes zeewierbacon en bosui.