11 december 2017 
3 min. leestijd

Van stresskip naar heerlijk relaxed met deze 6 tips

Van stresskip naar heerlijk relaxed met deze 6 tips
Je moet nog boodschappen doen, stapels papieren wegwerken op je werk, huis schoonmaken, naar verjaardagen en ook nog iedereen evenveel aandacht geven. Je hoofd loopt soms over van alle dingen die je moet doen. Dan zegt iedereen ook nog op hun gemak: “Doe eens rustig”. Are you kidding me? We hebben geen tijd om rustig te doen, we moeten dit, dit en dat nog doen. Als je stressgevoelig bent, kun je van het ene op het andere moment opeens super gestrest worden. Herkenbaar? Wij zijn op zoek gegaan naar dingen die ons heerlijk relaxt maken. Stress betekent heel simpel dat je gespannen en/of druk bent. Dit kan om allerlei redenen zijn, zoals bijvoorbeeld je werk, sport of je privéleven. Het verschilt ook per persoon wanneer je gestrest wordt. Is dat al wanneer je twee dingen door elkaar gepland hebt of is dat pas wanneer je vijftig dingen te doen hebt en het niet past binnen de 24 uur die je hebt? Het maakt niet uit wat de reden is of wanneer je stress krijgt. Het is belangrijk dat je weet wat je moet als je stress hebt. Dit zijn onze zes beste tips tegen stress.

1. Sleeping beauty

De favoriete bezigheid van veel mensen: slapen. Toch zullen er velen zijn die niet aan de juiste hoeveelheid uren slaap komen om je de volgende dag fit voelt. Over het algemeen moet je namelijk minimaal zeven uur slapen, wil jij jezelf lekker actief voelen de volgende dag. Neem het slapen serieus en probeer van tevoren niet meer te appen of nog even de laatste Instagram post te checken. Door het felle licht ben je onrustig in je hoofd als je gaat slapen. Lees bijvoorbeeld een boek of duik kort daarvoor onder een warme douche. Kan je lekker warm en suf je bed in duiken, en je zal slapen als een roosje.

2. Surround yourself with good people

Om je goed te voelen en weinig stress te hebben, is het belangrijk om met mensen om te gaan die om je geven. Mensen die je motiveren in plaats van naar beneden halen. Mensen die soms iets van jou overnemen, zodat jij rustig op de bank kan gaan zitten. Merk jij dat je in een negatieve spiraal zit en extra gestrest wordt door jouw omgeving? Het is echt mogelijk om uit die negatieve spiraal te komen.

3. Food everywhere

We blijven het toch zeggen: zorg er voor dat je voldoende op een dag eet. Wanneer je niet voldoende eet wordt je snel hangry. Dat werkt al helemaal niet mee tijdens de stress. Het komt snel voor dat als je stress hebt, je slecht gaat snacken en niet voldoende de tijd neemt voor het eten. Probeer dit te voorkomen! Neem de tijd om je eten klaar te maken en ga er eens goed voor zitten. Bewonder het prachtige kunstwerk wat je hebt gemaakt terwijl het water in je mond loopt. De momenten wanneer je eet kun je goed gebruiken als rustmoment, om daarna weer door te kunnen met meer energie. Eet ook veel groente en fruit, want die zitten bomvol met vitamines. Dat betekent ook weer meer energie.

4. Who runs the world?

Probeer elke dag minimaal een halfuur te bewegen. Ga lekker sporten of ga in de werkpauze naar buiten. Tijdens het sporten kun je jouw hersenen helemaal leeg maken en hoef je eventjes niet te denken aan alles waar je stress van krijgt. Je zult merken dat het een opgelucht gevoel geeft als je klaar bent. Word je van stress boos of gefrustreerd? Ram dan die hele boksbal in elkaar tijdens een boksles!

5. Me-time

Zet jezelf altijd op nummer één. Ook met zoveel stress. Plan een verwen avondje voor jezelf in. Doe op die avond dan ook alleen maar dingen waar jij zin in hebt. Koop gezichtsmaskertjes, je lievelingschocolade en zet je favoriete feel good film op. Ga lekker in bad zitten met een goed boek. Het maakt niet uit wat, zolang jij je er maar fijn bij voelt. Op zulke avonden kan je jezelf weer opladen voor nieuwe uitdagingen die op je pad komen. Bye bye stress!

6. Checklist

Het komt voor dat je het echt heel druk hebt en je de stress voelt komen. Hold on! Schrijf alles wat je vandaag moet doen op in je telefoon of in een schrift. Werk deze checklist stap voor stap af. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat en wat je al lekker afgehandeld hebt. Dit is ook een goed overzicht voor je hersenen en zo hoeven ze geen overuren te draaien. Deze tips werken voor ons geweldig, hopelijk voor jullie ook!
Reactie plaatsen