Dani Jašarević
12/08/2015
1 min
15

Van burn-out naar girlboss in drie jaar

12/08/2015
1 min
15
Een burn-out moet niet onderschat worden. Het is een lang herstelproces met vallen en opstaan. Voor je gevoel raak je letterlijk rockbottom. Alles begint weer opnieuw. Het is net of je lichaam en geest zich willen resetten. Je hebt nu jarenlang op je reservebatterij geleefd en nu ben je mentaal en fysiek op. Je weet eigenlijk niet meer wie je echt bent en waar je voor staat. Sounds really bad right? Tegenwoordig is het maar 'normaal' dat een vrouw onder de dertig al een burn-out ervaart. Dat is naar mijn mening helemaal niet oké. Drie jaar geleden kwam ik zelf in een burn-out terecht waarvan ik twee jaar moest herstellen. Ik werd niet meer de oude maar ik werd wel de 'vernieuwde' versie van mijzelf. Het was een zware maar ook een bijzondere tijd en nog steeds leer ik elke dag hoe ik hier mee om moet gaan. Uiteindelijk is het me gelukt om mijn passies erin te vinden en heb ik er zelfs mijn eigen bedrijf van weten te maken! Ik ben nu trots op mijzelf, weet weer wie ik ben en waar ik voor sta! Als je een burn-out hebt gehad zul je altijd op moeten passen dat je niet weer over je eigen grenzen gaat. Dat is elke dag een uitdaging en ik word nog regelmatig terug gefloten. In de afgelopen drie jaar ben ik zo gegroeid als persoon en heb ik veel geleerd over het ontstaan van een burn-out maar weet ik ook hoe je er weer vanaf kan komen. Het kan je zelfs dus gaan verrijken!

Life change

Helaas zijn er nog te veel (jonge) vrouwen die met een burn-out te maken krijgen. Daar zullen we het aankomende jaar ons platform onder andere voor gaan inzetten. Door middel van onze content, campagnes, video's, workshops en events zullen we met onze partners het verschil gaan maken. Het is tijd voor verandering. Tijd voor rust, plezier en geluk en tijd om je dromen waar te maken. De grootste les die ik heb geleerd vanuit mijn burn-out is dat het doel helemaal niet belangrijk is maar juist wat je doet, in elke minuut dat je leeft. Dat je elke dag kiest voor de dingen die jou als persoon verrijken. Aankomend jaar zal ik persoonlijk meer gaan schrijven over dit onderwerp. Hoe je een burn-out kan voorkomen. Hoe je er mee om gaat en hoe je kunt herstellen. Het gaat erom dat jij weer de sterkste versie van jezelf gaat worden. Zelfverzekerd, fit en happy! Dat is wat we willen. Maar ook hoe je stap voor stap weer naar je dromen werkt en hoe je van je passie je bedrijf kan maken. Alles wat ik heb geleerd zal ik in het aankomende jaar gaan overbrengen. Heb je behoefte om informatie te krijgen over een bepaald onderwerp? Dan horen we dat graag. Samen kunnen we pas echt het verschil maken! Foto: Allard Timmermans
Reacties
Categorieën