08 december 2015 
2 min. leestijd

Van burn-out naar girlboss in drie jaar

Van burn-out naar girlboss in drie jaar
Een burn-out moet niet onderschat worden. Het is een lang herstelproces met vallen en opstaan. Voor je gevoel raak je letterlijk rockbottom. Alles begint weer opnieuw. Het is net of je lichaam en geest zich willen resetten. Je hebt nu jarenlang op je reservebatterij geleefd en nu ben je mentaal en fysiek op. Je weet eigenlijk niet meer wie je echt bent en waar je voor staat. Sounds really bad right? Tegenwoordig is het maar 'normaal' dat een vrouw onder de dertig al een burn-out ervaart. Dat is naar mijn mening helemaal niet oké. Drie jaar geleden kwam ik zelf in een burn-out terecht waarvan ik twee jaar moest herstellen. Ik werd niet meer de oude maar ik werd wel de 'vernieuwde' versie van mijzelf. Het was een zware maar ook een bijzondere tijd en nog steeds leer ik elke dag hoe ik hier mee om moet gaan. Uiteindelijk is het me gelukt om mijn passies erin te vinden en heb ik er zelfs mijn eigen bedrijf van weten te maken! Ik ben nu trots op mijzelf, weet weer wie ik ben en waar ik voor sta! Als je een burn-out hebt gehad zul je altijd op moeten passen dat je niet weer over je eigen grenzen gaat. Dat is elke dag een uitdaging en ik word nog regelmatig terug gefloten. In de afgelopen drie jaar ben ik zo gegroeid als persoon en heb ik veel geleerd over het ontstaan van een burn-out maar weet ik ook hoe je er weer vanaf kan komen. Het kan je zelfs dus gaan verrijken!

Life change

Helaas zijn er nog te veel (jonge) vrouwen die met een burn-out te maken krijgen. Daar zullen we het aankomende jaar ons platform onder andere voor gaan inzetten. Door middel van onze content, campagnes, video's, workshops en events zullen we met onze partners het verschil gaan maken. Het is tijd voor verandering. Tijd voor rust, plezier en geluk en tijd om je dromen waar te maken. De grootste les die ik heb geleerd vanuit mijn burn-out is dat het doel helemaal niet belangrijk is maar juist wat je doet, in elke minuut dat je leeft. Dat je elke dag kiest voor de dingen die jou als persoon verrijken. Aankomend jaar zal ik persoonlijk meer gaan schrijven over dit onderwerp. Hoe je een burn-out kan voorkomen. Hoe je er mee om gaat en hoe je kunt herstellen. Het gaat erom dat jij weer de sterkste versie van jezelf gaat worden. Zelfverzekerd, fit en happy! Dat is wat we willen. Maar ook hoe je stap voor stap weer naar je dromen werkt en hoe je van je passie je bedrijf kan maken. Alles wat ik heb geleerd zal ik in het aankomende jaar gaan overbrengen. Heb je behoefte om informatie te krijgen over een bepaald onderwerp? Dan horen we dat graag. Samen kunnen we pas echt het verschil maken! Foto: Allard Timmermans
Tessa
Door

Tessa

op 19 Dec 2015

Helaas en gelukkig komen je blogs voor mij op het juiste moment. Kan niet wachten om ze te lezen!

Dani
Door

Dani

op 21 Dec 2015

Hi Tessa. Wat fijn om te horen! Een tip die ik je kan geven. Stel je prioriteiten en laat alles los wat niet echt belangrijk is. Jij staat op nummer één. Rust is echt essentieel om goed te herstellen of om een burn-out te voorkomen. Mocht je vragen hebben, let me know, dan neem ik dan mee in mijn blogs. Liefs Dani

Jackie
Door

Jackie

op 19 Dec 2015

Ik kamp nuzelf met een burn-out en weet niet zo goed waar ik beginnen moet om mezelf weer terug te vinden.

Dani
Door

Dani

op 21 Dec 2015

Hi Jackie, wat vervelend.. Realiseer je een ding. Het komt altijd weer goed. Het start met acceptatie. Het is nu zoals het is. En daarna is Rust is essentieel om goed te herstellen. Mocht je vragen hebben laat het me weten. Dan neem ik dat mee in mijn blogs!

Petra
Door

Petra

op 19 Dec 2015

Right in the middle of it......pffff

Dani
Door

Dani

op 21 Dec 2015

Keep hanging on there girl! Realiseer je goed dat het hoe dan ook goed komt. Accepteer dat je nu in deze situatie bent. Daar begint het mee. Het is zoals het is. Rust is nu zo belangrijk. Laat je niet gek maken! Als je vragen hebt. let me know! Sterkte meid! Liefs Dani

Kay-Cee
Door

Kay-Cee

op 19 Dec 2015

Ik loop sinds afgelopen dinsdag bij een POH GGZ Arts ivm een burn out, ben benieuwd naar de blogjes

Dani
Door

Dani

op 21 Dec 2015

Hi Kay-Cee Dank je wel voor je reactie. Wat vervelend dat je nu in een Burn-out terecht ben gekomen. Goed dat je al de stappen hebt ondernomen om te herstellen. Heel veel succes en sterkte! Mocht je vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Ik neem dit dan mee in mijn blogs. Liefs Dani

Eva
Door

Eva

op 20 Dec 2015

Been there done that!! Elke dag tijd voor jezelf pakken was en is voor mij de sleutel...

Dani
Door

Dani

op 21 Dec 2015

Hi Eva, dank je wel voor je reactie en dat is echt zo ja! Tijd voor jezelf is zo belangrijk! Het zou in de basis van onze lifestyle moeten zitten en toch zetten we dat juist vaak op de laatste plaats.. Liefs Dani

marleen
Door

marleen

op 20 Dec 2015

Ook ik wacht op deze blogs.. Ik hoor graag hoe het je vergaan is.. de burnout en het herstel. Heel fijn dat je hierover gaat schrijven en fijn dat het goed met je gaat!

So V
Door

So V

op 21 Dec 2015

Ik ben benieuwd naar je artikelen. Het is nog steeds een taboe onderwerp "burn-out klachten. Belangrijk om dit te doorbreken.

Suus
Door

Suus

op 01 Jan 2016

Wat ontzettend goed dat hier aandacht aan besteed wordt !

Daan
Door

Daan

op 03 Feb 2017

Top. Weer eruit maar blijft moeilijk om.je rust te bewaken en niet weer in dezelfde valkuilen te vallen. Er is essentieel iets veranderd maar ik moet dit nog in de praktijk uitvoeren. Zoals wil ik wel verder met werk waar ik mee bezig ben.....

Reactie plaatsen