15 september 2017 
2 min. leestijd

Vakantiegevoel vasthouden? Marielle geeft je 5 tips om relaxed te blijven!

Vakantiegevoel vasthouden? Marielle geeft je 5 tips om relaxed te blijven!
Helaas zit de vakantie er alweer twee weken op en ben ik weer volop in de running met werk, sportclubjes en andere sociale hectiek. Om het vakantiegevoel zolang mogelijk vast te houden heb ik een paar tips!

1. Plan een reünie

Was je met vrienden of familie op vakantie? Organiseer dan een reünie in het thema van de vakantie. Wij kwamen er via Instagram achter dat meerdere gezinnen uit ons dorp vakantie vierden in de omgeving van ons vakantie-adres in Toscane. We spraken af elkaar de volgende dag te ontmoeten bij de scheve toren van Pisa en daarna ergens te lunchen. Uiteindelijk zaten we met zeven volwassen en tien kinderen (van 0 tot 21 jaar) aan één grote, lange tafel. We zijn tot laat in de avond met elkaar opgetrokken. Over twee weken is de reünie en gaan we pizza eten bij de locale Pizzeria. Hoe leuk is dat!

2. Maak een video- of foto-album

Verzamel alle content die je hebt en maak er op een regenachtige dag een gaaf album of toffe video van. Via de app iMovie is dit laatste een piece of cake! Download de app op je smartphone en kies bij het aanmaken van een nieuw project voor de optie ‘trailer’. Zo krijg je een filmpje in heuse Hollywoodstijl.

3. Kijk alvast voor je volgende vakantie

Dit werkt altijd! De voorpret alleen al is vaak al zo fijn. Wij houden van rondreizen (4000 kilometer in drie weken is eerder regel dan uitzondering), echter komt daar wel het nodige uitzoekwerk bij kijken. Ik begin daar vaak al een jaar van te voren mee en kan daar uren mee zoet zijn. Het hoeft overigens natuurlijk niet altijd een grote reis te zijn. Het uitzoeken en boeken van een korte trip is ook heerlijk. Kijk daarbij zowel naar accomodaties om te slapen, als leuke restaurants of andere ‘things to do’. Vraag ook vriendinnen of gezinsleden om mee te brainstormen. Samen lekker wegzwijmelen en fantaseren over de leuke tijd die gaat komen, is gegarandeerd een succes om in de vakantiestemming te blijven.

4. Kook een gerecht dat je at tijdens de vakantie

Wij waren dit jaar op vakantie in Italië en Oostenrijk. De eerste weken na de vakantie stond er daarom geregeld een salade Caprese (mozzarella met tomaat en verse basilicum) op tafel. Onlangs zag ik ook een filmpje om Kaisersmarre te maken. Daarmee ga ik binnenkort mijn huisgenoten verrassen! Mit preiselbeeren, uiteraard!

5. Ga lekker naar buiten

Trek er op uit in eigen land. Rijd bijvoorbeeld naar een strandtent waar je nog niet eerder bent geweest. Vaak hebben strandtenten in het najaar een openhaard aan en staat er warme choco op de kaart. Dit smaakt extra goed na een lange wandeling en geeft je gelijk weer nieuw energie. Zelf ben ik na de vakantie een paar keer buitenshuis uitgebreid gaan ontbijten. Dit is ook iets wat ik normaal gesproken alleen tijdens de vakanties doe. Mijn vriendinnetje Dewi heeft me laatst meegenomen voor een uitgebreid ontbijtje bij de Branding in Noordwijk. Echt een aanrader! Daarnaast ontbijt ik heel graag bij Non Pop Up in De Lier (@non_popup) of Bertmans (@bertmansrotterdam). Wat doe jij om je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden? Ik ben benieuwd!
Reactie plaatsen