21 maart 2017 
2 min. leestijd

Try before you die: top 10 sportieve bucketlist

Try before you die: top 10 sportieve bucketlist
Als kind heb ik veel sporten beoefend. Zo zat ik onder meer op ballet, turnen, tennis, schaatsen, skiën en paardrijden. Daarnaast heb minstens acht zwemdiploma's. Omdat ik van veel afwisseling hou, heb ik in CrossFit de ultieme sport gevonden. Elke les is anders en de combinatie gymnastics, atletiek en olympic weightlifting vind ik heerlijk. Toch zijn er nog een paar sportieve uitdagingen die op mijn verlanglijstje staan. Wie weet halen jullie hier ook inspiratie uit. Dit is mijn top 10:

1. Kite surfen

Met stip bovenaan op nummer 1! Windsurfen en golfsurfen kan ik een beetje, maar kiten heb ik dus nog nooit gedaan. Twee jaar terug stond mijn eerste les gepland, maar die moest ik afzeggen omdat ik de dag ervoor mijn pols brak. Afgelopen zomer was ik zwanger. Maar dit jaar ga ik ervoor! Samen met mijn maatje Michele ga ik komende zomer lessen nemen.

2. Een marathon

Of in elk geval een halve. In 2015 liep ik met Arlet een kwart (10 kilometer) in Rotterdam. Dit was zo'n gave ervaring, dat we afspraken om te trainen voor de halve en daarna voor een hele. Liefst in New York natuurlijk, maar in Rotterdam is ook geweldig. Van het trainen is alleen nog niks terechtgekomen...

3. Elfstedentocht

Als we ooit horen 'It giet oan!' (Fries voor 'Het gaat door!'), dan zou ik zo graag mee doen aan de Tocht der tochten. Geen idee of ik het zou kunnen, maar alleen al het idee... Een beetje schaatsliefhebber krijgt de kriebels zodra er natuurijs ligt. Als ik niet mee kan doen, dan ga ik in elk geval kijken!

4. Husky safari

Ik weet niet of dit echt een sport is, maar met een span husky's door het besneeuwde landschap racen lijkt me echt 'über'. En dan natuurlijk ook gelijk naar het Noorderlicht kijken.

5. Duiken

Niet in een zwembad (dat heb ik wel een paar keer gedaan), maar in een warme zee met prachtige vissen en koraal. Ergens in Mexico of Australië bijvoorbeeld.

6. Catamaran varen

Vorig jaar mocht ik met een behoorlijke windkracht op de onstuimige Noordzee meezeilen op een Swan 45. Dit is een wedstrijdzeilboot waar we met een man of 10 streden tegen drie andere zeilboten. Te gekke ervaring; wat ging dit hard en wat moesten we hard werken! Nu zou ik dit ook nog wel eens willen doen op een Catamaran. Wederom liefst in een warme zee. Ergens bij de Antillen misschien.

7. Pelgrimtocht

Vanuit Nederland is het nogal ver om te lopen naar Santiago de Compostela (bijna 900 kilometer). Je kunt echter ook een pelgrimtocht naar het bedevaartoord maken vanuit Porto in Portugal. Dit is ruim 200 kilometer. Het is wel iets wat ik zou doen als ik wat ouder ben.

8. De Mont Ventoux fietsen

Volgens de kenners is de klim lang en steil. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, doet de wind er nog een schepje boven op. Mijn vader heeft hem meerdere keren beklommen, dus het lijkt me gaaf om het ook te ervaren. Wielrennen is echter de enige sport die ik nooit heb gedaan, dus dat wordt een uitdaging 'an sich'!

9. Triatlon

Nog zoiets wat mijn vader vroeger deed. Ik hoef echt geen hele te doen, maar een achtste of kwart lijkt me een enorme kick geven én ook nog eens haalbaar!

10. De finale van CrossFit Games

Bijwonen als toeschouwer dan, want als atleet is het voor mij helaas niet haalbaar! De CrossFit Games is een wereldwijde wedstrijd. De finales zijn elk jaar in Californië. Leuk te combineren met een roadtrip langs de westkust van Amerika! Wat staat er op jouw sportieve bucketlist? Ik ben benieuwd!
Amber
Door

Amber

op 21 Mar 2017

Op mijn lijstje staan net zoals bij jou een marathon en een triathlon. Kitesurfen kan ik al (maar doe ik veel te weinig) en vroeger hadden mijn ouders een catamaran dus die kan ik ook al doorstrepen :) Verder is mijn lijstje gevuld met een obstaclerun en paaldansen.

Reactie plaatsen