03 september 2015 
3 min. leestijd

Truth or Dare #LETSGETREAL

Truth or Dare #LETSGETREAL
Vijf jaar geleden.. Waar stond jij toen? Ben je in de afgelopen tijd gegroeid als persoon? Wat waren jouw schoonheidsidealen toen en hoe zijn ze nu? Ik neem jullie mee in mijn #LETSGETREAL-fase en daag jullie uit om deze fase ook in te gaan!

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…

Het begon allemaal bij het schoonheidsideaal dat ik in gedachten had. Als ik tien jaar geleden net als Aladdin een genie in the bottle had en drie keer kon wensen wat ik het liefst wilde, dan stond steil haar met stipt op nummer één. “Wat? Waarom? Je bent toch mooi zoals je bent? Ik zou een moord doen voor jouw krullen!” Ik hoor het jullie denken, maar niets is wat het lijkt. Nee hoor, des te steiler, des te beter! En zo werd mijn liefde voor de stijltang geboren. Als tweede zou ik een tintje lichter willen zijn, want de roomwitte kleur van mijn beste vriendin die Nederlands/Surinaams is, is toch prachtig! En de jongens vallen met bosjes voor haar. Dat zal vast daaraan liggen. And last but not least: dunner, maar dan wel perfect in proporties. Dus iets plattere billen, een smallere taille, een spitse neus, de lijnen onder mijn ogen weggewerkt.. En oja, eigenlijk wilde ik dan ook wel een vijfde, zesde en zevende wens doen. Ik wilde namelijk ook wel een stukje langer zijn en ik moest natuurlijk niet vergeten om mijn familie en vrienden alle gezondheid van de wereld toe te wensen…

NEVER NOOIT GENOEG!

Hallo? Gaat het even niet? Als ik terug kijk, leefde ik in een wereld waarvan ik dacht dat ik alleen geaccepteerd zou worden als ik er net zo uitzag als de mensen om me heen. Ik was alleen maar bezig met hoe ik wilde zijn en niet met wie ik nu eigenlijk was. Het was nooit goed genoeg. Ik was achtentwintig maar wilde vijfentwintig zijn. Ik stond mooi op een foto, maar het moest mooier. Totdat op een dag een wat oudere vrouw mij een wijze les gaf. Ik was op dat moment voor de zoveelste keer aan het klagen dat ik ouder werd en hier enorm van baalde. “Meid, in plaats van te klagen kun je ook het mooie inzien van jarig zijn: wees blij en dankbaar dat je een jaartje ouder bent geworden en vier het!” Ze had gelijk! Waar had ik het steeds over? Er zijn mensen die ziek zijn of een ongeluk krijgen en het leven verliezen en ik baal omdat ik richting de dertig ga? #LETSGETREAL Er kwam een ommekeer. Ik nam genoegen met wie ik was, ik besefte me dat ik moest genieten van het hier en nu. Ik nam afstand van mijn schoonheidsidealen en omarmde míjn eigen schoonheid!

CURLY HAIR DONT CARE

Ten eerste gooide ik mijn stijltang weg en liet ik mijn kroeze krullen aan de wereld zien. Ik knipte een groot stuk van mijn chemisch behandelde steile haar af en begon mijn natural hair journey. Wat een opluchting, wat een openbaring! Na bijna vijftien jaar in de weer te zijn geweest met stijlen, hair extensions en heel veel geld uitgeven aan mijn haar, voelde ik me vrij van alle idealen die ik had. Dit is wie ik ben, hier moet de wereld het maar mee doen, dacht ik. En wat als ze het niks vinden? Dan maar niet, dacht ik heel stoer. Aan de andere kant was ik bang dat ik in een hokje geplaatst zou worden, dat ik negatieve reacties zou krijgen over mijn haar of dat het me simpelweg niet zou staan. Ik ben nog lang niet daar waar ik wil zijn, want als vrouw heb je altijd iets te klagen, maar ik ben goed op weg. Ik ben trots op wie ik ben, hoe ik eruitzie en ben zelfs een beetje verliefd op die kleine krulletjes van me.

#LETSGETREAL

Wij vrouwen leven in een wereld waar, constant streven naar perfectie onderdeel is geworden van het overleven in de maatschappij. Daarom staat bij fitgirls.nl de hele maand september in het teken van bewustwording van onze innerlijke kracht. Met deze campagne willen wij zo veel mogelijk vrouwen bereiken en daarom pakken wij het groots aan! Ik daag jullie uit om met de billen bloot te gaan! Een aantal meiden zijn jullie voor gegaan in onze campagne trailer! Durf jij het aan? Schrijf jouw onzekerheid of struggle van vroeger of nu op papier. Plaats een zwart-wit foto van jezelf met dit papiertje op social media en tag drie andere vrouwen die jij ook uitdaagt om zichzelf te laten zien! Het is tijd om alle vrouwen bewust te maken van hun innerlijke power!
Tineke
Door

Tineke

op 03 Sep 2015

Hoi Daphne, Je kent mij niet en ik jou niet, behalve dan dat ik weet dat jij een vriendin bent van mijn dochter Shiron. Zo heb ik wel eens foto's van jou met Shiron langs zie komen. Nu kwam ik je column tegen en heb deze gelezen, mooi om te lezen dat je de waarde van waar het écht om gaat zo mooi verwoord!! Succes! Groetjes Tineke.

Reactie plaatsen