27 maart 2017 
1 min. leestijd

Trend alert op yogagebied: yoga met geitjes!

Trend alert op yogagebied: yoga met geitjes!
Geiten zijn zoogdieren en wie goed voor de pretdieren zorgt, beleeft aan deze dieren veel fun! Zo kun je op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos een nieuwe vorm van yoga volgen. Uh, yoga met een geit? Ja echt! En hoe cute is dat, tussen al die kleine geitjes. Yogalerares Brenda Bood verzorgt de lessen met de schattige geitjes. Ik kan mij voorstellen dat je aan het begin even moet wennen aan de geitenlucht, maar na een tijdje ben je één met de natuur. Geitenyoga is begonnen in Oregan in Amerika en werd al snel een ware hit. Uiteraard kon Brenda Bood niet achterblijven en kwam zij op het idee om in Amsterdam een gokje te wagen.
"Er gebeuren allerlei onverwachte dingen. Er kan ineens een geitje op je rug springen of aan je haar gaan knabbelen," vertelt Brenda Bood. "

Wees één met moedernatuur

Yoga is een vrij serieuze vorm van meditatie met lastige oefeningen waar veel aandacht aan besteed moet worden. De yoga op de geitenboerderij is speelser en is een ontzettend mooie ervaring! Voor mensen die gewend zijn om in een zaal te sporten, is het wel even wennen om met blote voeten tussen het stro en de geitenkeutels een yogales te volgen. Dit is wel de perfecte manier om in contact te komen met de natuur! De dierenliefhebbers hebben ook de mogelijkheid om tussen de oefeningen door met de dieren te spelen en te knuffelen. Volgens Bood maak je een knuffelhormoon 'oxytocine' aan als je een geit knuffelt, waardoor het lichaam vanzelf ontspant. Vanaf 1 april worden de lessen buiten gegeven en er is nog genoeg plek. Durf jij het aan?
Reactie plaatsen