29 oktober 2015 
3 min. leestijd

Transformatie: Natasha viel 50 kg af in 16 maanden

Transformatie: Natasha viel 50 kg af in 16 maanden
Vijftig kilo in 16 maanden?! Wat een prestatie! Deze week vertelt Natasha over haar weg naar een gezond leven. Lees hieronder over de transformatie van Natasha. Mijn naam is Natasha en ik ben 28 jaar oud, mama van twee meiden en ik woog iets meer dan een jaar geleden 111 kilo. Met mijn lengte van 1.69 meter was dat natuurlijk veel te zwaar. Ik kom uit Zuid-Afrika en hier ben ik ook opgegroeid. Als kind heb ik altijd best wel normaal en ‘‘gezond’’ gegeten. Op school was ik nooit echt dik, maar ik was wel iets groter dan normaal. Ik heb altijd meegedaan aan sporten zoals atletiek, netball en hockey. Daarom maakte ik me ook geen zorgen over mijn gewicht. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Duitsland, maar uiteindelijk heb ik mijn plaatsje in Nederland gevonden. Ik kwam heel langzaam aan in gewicht. Minder sporten, de werkstress en de gezellige etentjes met vrienden waren hier de oorzaken van. Toen ik zwanger werd, was dat het excuus om nog meer te gaan eten, want je moet eten voor twee toch? Ik had een hele zware bevalling met veel complicaties (ik geloof dat mijn gewicht hier iets mee te maken heeft gehad). Een paar maanden nadat mijn eerste kindje was geboren, was ik het zwaarste wat ik ooit was geweest. Ik heb mezelf nooit gewogen, maar ik denk dat ik ergens in de buurt van de 120 kilo zat. Als ik nu terugkijkt naar foto’s van deze tijd, schaam ik me echt. Ik had niet door hoe erg het was! Nog een paar jaar verder werd ik voor de tweede keer zwanger. Deze keer at ik ook lekker door, maar niet meer zoveel zoals bij de eerste keer. Mijn tweede dochter is toen via een keizersnede geboren. photo 3

Turning point

Vijf weken na de bevalling besloot ik eindelijk eens op de weegschaal te klimmen... 111 kilo. OMG, ben ik echt zo zwaar? Ik had een hele tijd niet door hoe erg het was, maar toen ging eindelijk het knopje om. Ik ben begonnen met groepslesjes bij de sportschool. Ik werd al snel een cardiojunkie en langzaamaan viel ik af. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om met een personal trainer te werken. Mijn trainer, Lars, introduceerde mij met krachttraining en aan het ‘If It Fits Your Macro’ dieet. In het begin vond dit beangstigend. Vrouwen en zware gewichten? Ik wilde geen eng testosteron beest worden! Geleidelijk merkte ik hoe mijn lichaam veranderde en ik begon mijn cardiosessies in te ruilen voor een uurtje in het krachthok. Tot mijn grote verbazing viel ik nog steeds gewoon af! Ik ben geen eng beest geworden. In tegendeel: ik voel me klein, maar ook heel sterk! Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik ook wat spierdefinitie. Ja, er zijn ook wat losse delen met vel, maar dat valt te verwachten als je vijftig kilo afvalt! Gelukkig valt het, voor mijn gevoel, tot nu toe allemaal best wel mee. natasha transformatie Ik had een streefgewicht van 75 kilo, maar ik zit nu al rond de 60 kilo! Ik had nooit gedacht dat het mij daadwerkelijk zou lukken om zoveel af te vallen. Het ging naar mijn mening allemaal best wel makkelijk. Ik denk dat de grootste reden hiervoor is dat ik gewoon alles mag eten (wel met mate!) en ik geniet van mijn work-outs. Ik ben van maatje 48 naar 36 gegaan en ik voel me nu zoveel fitter! Ik heb veel meer energie voor dingen en dat is wel zo handig met twee kleine kindjes. Ik werk ook 42 uur per week, dus het is super druk, maar als je het echt wilt dan maak je er tijd voor. Ik heb vanaf het begin progressie foto’s gemaakt en toen ik echt een groot verschil begon te zien heb ik een Instagram account aangemaakt. Daarna ben ik ook begonnen met mijn eigen blog. Toen ik net begon vond ik de transformaties van anderen zo motiverend en ik had echt nooit gedacht dat ik ooit hetzelfde zou kunnen doen. Ik hoop dat ik door mijn blog andere mensen ook iets terug kan geven. Het is daarnaast mijn manier om iedereen die me steunt te bedanken.

Perform like you've never won

Op dit moment train ik twee keer per week samen met mijn awesome trainer en dan nog 2-4 keer per week zelf. Ik ben nog lang niet klaar met mijn transformatie, veel gewicht hoeft er nu niet meer af te gaan, maar ik wil wel aan de kleinere details van mijn lichaam werken. Een six-pack zou ook fijn zijn! Mijn trainer Lars en ik zijn op Instagram te volgen: @tash0904 en @lars_personaltraining Natasha's transformatie

In deze rubriek biedt Fitgirls.nl een podium aan vrouwen die een transformatie hebben ondergaan. Dit kan een transformatie zijn van ongezond naar gezond of ‘normaal’ naar gespierd, maar alle soorten lichaamstransformaties om trots op te zijn horen in deze rubriek thuis. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen om jou te motiveren om de sterkste versie van jezelf te worden! Wil jij jouw verhaal delen of ken jij iemand wiens verhaal een plekje in deze rubriek verdient? Mail dan naar redactie@fitgirls.nl en wie weet lees jij jouw verhaal binnenkort hier terug!

Reactie plaatsen