02 september 2017 
3 min. leestijd

Angela's Transformatie: "Je gewicht is slechts een getal"

Angela's Transformatie:
Dat je kilo’s kunt afvallen met gezond eten en bewegen is tegenwoordig geen geheim meer. Overal waar je komt gaat het over eten, drinken of bewegen. Iedereen praat erover mee. Iedereen kan afvallen. Maar hoe houd je het vol als je je streefgewicht bereikt hebt? In deze blog neem ik jullie mee in mijn verhaal. Lees het in deze fitgirls transformatie. Hi! Mijn naam is Angela Koolbergen en ik ben 27 jaar oud. 5 jaar geleden had ik overgewicht, en flink ook. Ik woog 86 kilo bij een lengte van 1.72 meter. Ik was samen met mijn zusje acht dagen op vakantie toen het hoge woord eruit kwam: "Ik ben ongelukkig in bikini". Eigenlijk droeg ik ook geen bikini, maar meer een lange top en een broekje. Mijn vetrollen kwamen er flink onder en boven uit. We spraken af om samen af te gaan vallen na de vakantie. Zo gezegd, zo gedaan.

Alles of niets

Ik ben een meisje van alles of niets. Ik eet liever nooit meer snoep, dan iedere dag 5 dropjes. Ik stopte met alles dat ongezond was. Destijds waren dat onder andere broodjes van de bakker, chips, snoep en koekjes. Wat echter vooral heel erg misging bij mij was het drinken. Ik dronk de hele dag door pakken Taksi leeg en in de avond nam ik een aantal glazen cassis. Toen de knop eenmaal om ging vlogen de kilo’s eraf. Na 7 kilo begonnen mensen om mij heen complimenten uit te delen, waardoor ik weer extra motivatie kreeg. Een vriendin bood mij aan om samen te gaan hardlopen. Dit leek me verschrikkelijk, maar ik ging het proberen. Na 100 meter kon ik niet meer. Mijn knieën, schenen, alles deed pijn. We spraken af dat wanneer het echt niet meer ging ik nog 100 meter verder moest rennen. Ik houd wel van een uitdaging dus ik probeerde elke keer steeds verder te rennen. Ik probeerde het net zolang en net zo vaak tot ik samen met haar de 5 kilometer aantikte. Ik was trots op mezelf en gaf mij op voor een wedstrijd van 10 kilometer. Helemaal bekaf kwam ik over de finish met een tijd van 1 uur en 12 minuten. Maar ik had het gedaan!

Twee maten te groot

Het bewegen smaakte naar meer. Hardlopen vond ik niet echt het allerleukste wat er bestond. Ik besloot eens te gaan kijken bij de plaatselijke sportschool. Ik stortte me volledig op alle groepslessen die er waren. Van boksen tot dansen, kangoojumps en steps. Alles heb ik uitgeprobeerd en de kilo’s vlogen er toen nog harder af. Uiteindelijk viel ik in totaal 25 kilogram af en herkende niemand me meer op straat. Ik voelde me enorm goed en heel zelfverzekerd. Toch ging het tijdens het winkelen iedere keer weer mis bij een pasbeurt. Ik bleef twee maten te groot pakken. Uiteindelijk kwam het besef: ik had geen overgewicht meer! Helaas kwamen toen ook de negatieve reacties. 'Ben je niet te mager?’, ‘Sport je niet teveel?’. Hoe zelfverzekerd je je ook voelt, toch kunnen meningen van anderen je snel weer laten twijfelen. Ik bleef echter lekker mijn bakjes eten meenemen naar werk en ik sport nog altijd 5 á 6 dagen in de week. Weet je waarom? Omdat ik dat wil. Ik voel me hier goed bij. Als je iets doet dat je wil, houd je dit ook gemakkelijk vol. Het maakt niet uit hoeveel je weegt. Je voelt vanzelf aan of je fit bent. Je weet wanneer je teveel alcohol drinkt, of te vaak op de bank zit te snoepen. Je weet dit zelf en je doet het ook zelf. Niemand anders kan dit bepalen voor je. Niemand anders hoeft hier dan ook een mening over te geven. En hoeveel ik nu weeg? Geen idee! Ik heb geen weegschaal meer in huis... want je gewicht is slechts een getal.   Angela is een sterke vrouw die weet wat ze wil. Iedere dag staat ze vol energie op om naar de sportschool te gaan. Even haar hoofd leeg maken en dan snel door richting het werk. Naast trainen geniet ze erg van het leven. Dingen doen waar je gelukkig van wordt, dat vind ze belangrijk. Ze inspireert anderen om ook gezond te leven, door foto's en video's te maken die ze deelt via haar Instagram- en Youtube kanaal.
Reactie plaatsen