07 september 2017 
1 min. leestijd

Train je lichaam in no-time met deze 5 krachtige medicine ball oefeningen!

Train je lichaam in no-time met deze 5 krachtige medicine ball oefeningen!
Een dumbbell of kettlebell workout is een geweldige manier om elke routine te versterken, maar uiteraard zijn er talloze andere hulpmiddelen die je kunt gebruiken tijdens het sporten. De medicine ball is zeker ideaal voor bijvoorbeeld een core training! Met een medicine ball kun je gewicht vaak makkelijker verplaatsen. Het fijne van alles is dat de medicine ball uit verschillende gewichten bestaat, dus zelfs als je nog nooit met een medicine ball hebt getraind dan kun je dit opbouwen. Met deze vijf krachtige oefeningen train je niet alleen de boven- en onderbuikspieren mee, maar ook de rest van je lichaam. Probeer de hieronder genoemde oefeningen drie of vier keer per week uit te voeren en in je schema toe te passen. Pak een matje of een handdoek and let's do this!

1. Medicine Ball Crunch

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en met je voeten plat op de vloer. Pak vervolgens de medicine ball en doe een crunch. Kom met je bovenlichaam een stukje van de grond af en zak vervolgens weer rustig naar beneden. Span je buik tijdens elke crunch goed aan! Doe dit 8 tot 16 keer.

2. Medicine Ball Russian Twist

Ga op de grond zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Pak vervolgens de medicine ball en houd de bal iets van je borstkas af. Leun een beetje naar achteren in een hoek van 45 graden en span je buik goed aan. Let erop dat alleen de hakken van je voeten de grond aanraken. Draai nu naar rechts, vervolgens weer naar links en voilà. Herhaal dit 8 tot 16 keren per kant. Wil je het zwaarder maken? Houd iedere twist dan een paar seconden vast, voor je de andere kant opdraait.

3. Medicine Ball Mountain Climbers

Begin in een plankpositie met beide handen op de bal. Zorg ervoor dat je stabiel genoeg staat en breng vervolgens je knie naar je borstkas. Wissel dit af met de andere knie en verhoog je tempo. Span je buik goed aan en herhaal dit 30 tot 60 seconden.

4. Medicine Ball Toe Touch

Ga op je rug op de grond liggen met je benen gestrekt naar het plafond, zodat je lichaam een L vormt. Pak vervolgens de medicine ball en strek je armen uit. Probeer nu je tenen aan te tikken met de bal. Til hierbij je schouders een stukje van de grond af. Span je buik goed aan en houd je nek en schouders ontspannen. Zak terug naar beneden en neem de startpositie weer aan. Doe dit 8 tot 12 keer.

5. Medicine Ball Plank

Begin in een plankpositie met de bal dicht bij je voeten. Plaats nu beide voeten op de bal en vind je balans. Houd dit 30 tot 60 seconden vast. Je kan het nog moeilijker maken voor jezelf door je rechterknie naar je borst toe te brengen en vervolgens om te wisselen met je linkerknie.
Reactie plaatsen