05 december 2016 
2 min. leestijd

Rustâg! 3 signalen en tips dat je even tot jezelf moet komen

Rustâg! 3 signalen en tips dat je even tot jezelf moet komen
Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een hele tijd kan het gewoon goed gaan, tot je merkt dat je prikkelbaar wordt. Je zit niet meer lekker in die flow en met je partner/vrienden gaat het ook wat minder. Waar dat door komt? Je hebt geen idee. Soms moet je gewoon even wat meer tijd voor jezelf nemen en daar is helemaal niets mis mee! Herken je je in (één van) deze 3 punten? Misschien dat je dan toch even een stapje terug moet nemen.

1. Vinnig

Misschien herken je dit wel: de laatste tijd ben je wat sneller op je teentjes getrapt en erger je je aan de kleinste dingen. Je kunt wat vinniger of scherper reageren en je inner bitch komt al snel naar boven. Tone it down a little, gorgeous. Niet alleen je omgeving wordt er blijer van als je wat aardiger probeert te doen, maar het kan ook veel voor jouw eigen humeur en mindset betekenen. Positief denken leidt al snel tot positiever in het leven staan. Tip: Merk je dat je anders reageert de laatste tijd? Het kan zijn dat je je teveel met anderen bezighoudt. Focus dus eventjes vooral op jezelf door bijvoorbeeld punt twee op te volgen. Houd je even wat minder bezig met je sociale netwerk bijhouden en richt je op jezelf. Hoe voel je je, heb je ergens last van of wil je juist al heel lang iets doen wat je steeds uitstelt? Doe het nu! Het is misschien wel handig om je vrienden even te laten weten dat je ze niet negeert. ;)

2. Alleen maar moe

We mogen dan wel in de donkerste maanden van het jaar zitten waarbij de winterdip overheerst en je meer vitamine D nodig hebt, toch betekent dat niet dat je continue moe hoort te zijn. Ga eens bij jezelf na of de oorzaak bij iets anders dan het koude weer of weinig slaap ligt. We worden constant geprikkeld en zijn altijd online en sociaal bezig door onze mobieltjes. Je zou het niet verwachten, maar ook dat is een boosdoener! Tip: We zeggen het wel vaker, maar leg die telefoon gewoon eens weg en kom even tot jezelf. Neem bijvoorbeeld een heet bad, gooi je nieuwste Lush bath bomb erin en geniet van een goed boek en een badkuip vol met bubbels en schuim. Steek direct een paar kaarsen aan om die romantische vibe voor jezelf te creeëren. Je mag af en toe best een beetje liever voor jezelf zijn, want dat verdien je.

3. Jij en je partner ruziën veel

Natuurlijk is een ruzie(tje) hier en daar niet altijd slecht. In tegendeel, het schijnt juist gezond te zijn om af en toe te ruziën en je de frustraties eruit te laten, mits jullie daarna weer fatsoenlijk communiceren natuurlijk. Praten jullie de hele dag door met elkaar via WhatsApp, Snapchat, Facebook of wat dan? Het kan zijn dat jullie elkaar daardoor veel op de lip zitten. Kies dan eens voor jezelf en neem even een momentje om alleen te zijn. Tip: Praat erover met je partner dat je eventjes tijd voor jezelf nodig hebt. Niet op de ik-wil-bij-je-vandaan-zijn manier, maar om even tot rust en tot jezelf te komen. Even alleen zijn betekent niet dat je relatie direct op de klippen loopt; het kan juist jullie relatie versterken. Leg die telefoon met jullie 24/7 WhatsApp berichtjes dus even aan de kant en geef jezelf eens wat meer aandacht dan die lover van je. Kan 'ie heus wel aan. Echt.
Esther
Door

Esther

op 06 Dec 2016

Ik zit op dit moment thuis ivm overspannenheid. Ik lees jullie verhaal en de tips. Alle verhalen over leren ontspannen lees ik. Maar nu komt het het uitvoeren van de tips om te ontspannen is zo enorm moeilijk. Ik verval snel weer in mijn oude gewoontes..

Reactie plaatsen