Tosti time! Verantwoorde tosti's maken
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze week gaan we voor een gezonde tosti. Tosti's zijn naar mijn mening, koningen onder de snacks. 's ochtends, 's middags, zelfs na een avondje stappen, komt het tosti-ijzer uit de kast en wordt er voor iedereen om me heen tosti's gebakken. Ik ga altijd voor de klassieker ham-kaas, tomatenketchup, maar Voedzaam & Snel tilt het begrip tosti op een net iets hoger niveau. Door inplaats van witbrood volkoren brood te gebruiken, wordt de tosti alweer ietsje verantwoorder. Ook wordt de ham vervangen door ei, rucola en avocado zodat je langer vol zit van deze lunch. Ik heb nu alweer zin in een tosti. Jij?
What do we need (voor twee tosti's)
- Volkoren brood - 4 sneetjes
- Kaas - 2 plakken
- Rucola - Handje
- Avocado - 1
- Ei - 1
Make & bake
- Kook het ei hard en warm het tosti-ijzer op.
- Beleg twee boterhammen met de rucola.
- Leg de kaas erop.
- Snijd de avocado rondom langs de pit in tweeën, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Verdeel dit over de twee boterhammen.
- Pel het ei, snijd het in plakjes en verdeel het over de avocado.
- Plaats de andere twee boterhammen erbovenop en stop ze in het tosti-ijzer voor vijf minuten.